Šiandien virtuvės maestro siūlo pagaminti gardžius kotletus, kuriems neliksite abejingi. Jie yra tokie gardūs, kad lėkštėje net nespės atvėsti.
Jums reikės:
500 gramų mėgstamo faršo (kiaulienos arba vištienos), 1 kiaušinio, prieskonių, kelių skiltelių česnako. Įdarui - 2-3 morkos, 1 didelis svogūnas, maišytas su paprika ir sūriu. Įdarui skirtus ingredientus gerai išmaišykite.
Kotletus iš faršo suformuokite kaip cepelinus, kad į vidų galėtumėte sudėti paruoštą įdarą. Kai paruošite, paniruokite juos miltuose ir apkepkite keptuvėje, įkaitintame aliejuje.
Kai vos apkeps, kotletus dėkite į kepimo indą ir šaukite orkaitę. Ten kepkite 20-30 minučių.
Bulvių košė, pasak R.Narkaus, puikiai tinka prie lietuvių pamėgtų kotletukų.