Dizaineris Fulvio Bonavia savo karjerą pradėjo kaip grafikos specialistas ir kino filmų plakatų iliustratorius. Vis dėlto labiausiai buvo įvertintas jo kaip fotografo darbas. Už savo inovatyvų požiūrį į fotografiją vyras gavo ne vieną apdovanojimą.
Ir visiškai nereikia stebėtis, kodėl. Fulvio Bonavia prieš porą metų Australijoje išleido knygą, pavadintą „Skonio reikalas“, kurioje dizainerio gerbėjai pamatė tai, ko visiškai nesitikėjo: maisto, kaip mados objekto, nuotraukas.
Nuotraukose – viskas iš valgomų daiktų. Na, arba bent tokių, kurių įprastai niekas nenaudoja kurdamas batelius ar rankines. Mados objektais tapo artišokai, mėlynės, avietės ir brokoliai. Taip pat – obuoliai, šokoladiniai saldainiai ir cukrinės karamelės. Tiesa, tikėtis, jog F. Bonavia iš tiesų ilgokai vargo dėliodamas, pavyzdžiui, rankinę iš brokolių – naivu. Maistą paversti mada jam padėjo ne kas kitas, o „Photoshopas“.
„Tiesiog stengiuos padaryti kažką įdomaus, kažką tokio, ko žmonės nesitiki“, – sako pats fotografas, kukliai pristatydamas tai, ką nė kiek neperdedant galima vadinti skonio reikalu.
Daugiau „Skonio reikalo“ fotografijose – nuotraukų galerijoje.