Ingredientai
Mėsai: malta kiauliena: 800 gramų; svogūnai: 2 (smulkiai supjaustyti); bazilikas: 1,5 šaukštelio; pipirai: trijų ketvirtadalių šaukštelio; druska: trijų ketvirtadalių šaukštelio (arba pagal skonį).
Bulvėms: bulvės: 4 kilogramų (svoris prieš tarkavimą); virtos maltos bulvės: 500 gramų; bulvių krakmolas iš tarkuotų bulvių; druska: 1,5 šaukštelio (arba pagal skonį).
Padažui: kumpio gabaliukai: 250 gramų; svogūnai: 1 (smulkiai supjaustyto).
GAMINIMAS
Padažas: Sudedame šoninę į keptuvę ir kepame maždaug 10 minučių. Tuomet sudedame supjaustytus svogūnus ir kepame dar apie 2 minutes. Tada kruopščiai sumaišome visus mėsai skirtus ingredientus tarpusavyje.
Po to kruopščiai sumaišome visus bulvėms (bulves sutarkuojame) skirtus tešlos ingredientus tarpusavyje. Atgnybiame tešlos ir paskleidžiame ją delne.
Įdedame šiek tiek mėsos į vidurį, tuomet uždarome cepeliną bei pavoliojame tarp delnų. Drėkiname rankas vandeniu, kad tešla neliptų prie rankų. Taip pat sudrėkiname skardą (ar kitą paviršių) vandeniu, į kurį dedame cepelinus.
Tuomet į verdantį vandenį įpilame druskos ir krakmolo. Krakmolas nėra privalomas, bet jis išlygina cepelinų paviršių.
Įdedame cepelinus į verdantį vandenį ir verdame juos maždaug 25-30 minučių arba tol, kol jie visiškai išvirs (priklausys nuo jūsų gaminamų cepelinų dydžio).
Galiausiai patiekiame ir skanaujame juos su pasigamintu padažu, grietine ir tuo, kas jums patinka. Pasilepinam!
Šaltinis: worldrecipes.eu/ tinklaraštis Romas and MO