• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rugpjūčio mėnesis tikriausiai retam lietuviui įsivaizduojamas be cukinijų. Iš jų gaminame blynelius, kotletukus, ruošiame jas žiemai. O šiandien nustebinkite savo šeimą greita cukinijų užkandėle, kuri tikrai nepaliks abejingų namiškių. 

21

Rugpjūčio mėnesis tikriausiai retam lietuviui įsivaizduojamas be cukinijų. Iš jų gaminame blynelius, kotletukus, ruošiame jas žiemai. O šiandien nustebinkite savo šeimą greita cukinijų užkandėle, kuri tikrai nepaliks abejingų namiškių. 

REKLAMA

Cukinijų užkandėlei reikės: 2 jaunas cukinijas; fermentinio sūrio; 30g sviesto; 2v.š. miltų; stiklinės pieno; šlakelio grietinėlės; druskos, juodųjų pipirų.

Gaminimas:

1. Cukinijas supjaustykite su skustuku skirtu lupti daržoves. Tuomet užpilti karštu vandeniu ir palikti 1 min. Supilti į kiaurasamtį, perlieti šaltu vandeniu ir palikti gerai nuvarvėti vandeniui.

2. Keptuvėje ištirpiname sviestą, dedame miltus ir maišome, kol miltai sudrėksta. Tuomet plona srovele pilama pieną ir intensyviai maišome šluotele, kad nesusidarytų gumuliukų, įpilame grietinėlės ir pagardiname druska bei juodaisiais pipirais.

3. Į kepimo indą dedame susuktas cukinijų juosteles. Užpilame bešamelio padažu, pabarstome tarkuotu fermentiniu sūriu ir kepame 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15-20min.

Šaltinis: Oditėlės blogas  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų