Cukinijų užkandėlei reikės: 2 jaunas cukinijas; fermentinio sūrio; 30g sviesto; 2v.š. miltų; stiklinės pieno; šlakelio grietinėlės; druskos, juodųjų pipirų.
Ruošiame vasaros derlių: marinatai sužavės visą giminę
(21 nuotr.) Marinuoti burokėliai (Nuotr. Skanus gyvenimas)
Marinuoti pomidorai (Nuotr. Skanus gyvenimas)
Marinuoti pomidorai (Nuotr. Skanus gyvenimas)
Agurkų marinatas (aj-receptai.blogspot.com nuotr.)
Pomidorų marinatas
Pomidorų marinatas (skanuskasneliai.blogspot.com nuotr.)
Pomidorų marinatas (skanuskasneliai.blogspot.com nuotr.)
Pomidorų marinatas (skanuskasneliai.blogspot.com nuotr.)
Daržovių marinatas (nuotr. facebook.com)
Daržovių marinatas (Nuotr. Oditėlės blogas)
Daržovių marinatas (Nuotr. Oditėlės blogas)
Daržovių marinatas (Nuotr. Oditėlės blogas)
Daržovių marinatas (Nuotr. Oditėlės blogas)
Agurkėlių marinatas (nuotr. ebaumsworld.com)
Marinuoti agurkai (Nuotr. Skanus gyvenimas)
Marinuoti svogūnai be acto (nuotr. asm. archyvo)
Marinuoti svogūnai (Nuotr. Skanus gyvenimas ir Skanūs kąsneliai)
Marinuoti svogūnai (Nuotr. Skanus gyvenimas ir Skanūs kąsneliai)
Marinuoti svogūnai (nuotr. 123rf.com)
Marinuoti svogūnai (Nuotr. Skanūs kąsneliai)
Traškūs agurkėliai
Gaminimas:
1. Cukinijas supjaustykite su skustuku skirtu lupti daržoves. Tuomet užpilti karštu vandeniu ir palikti 1 min. Supilti į kiaurasamtį, perlieti šaltu vandeniu ir palikti gerai nuvarvėti vandeniui.
2. Keptuvėje ištirpiname sviestą, dedame miltus ir maišome, kol miltai sudrėksta. Tuomet plona srovele pilama pieną ir intensyviai maišome šluotele, kad nesusidarytų gumuliukų, įpilame grietinėlės ir pagardiname druska bei juodaisiais pipirais.
3. Į kepimo indą dedame susuktas cukinijų juosteles. Užpilame bešamelio padažu, pabarstome tarkuotu fermentiniu sūriu ir kepame 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15-20min.
Šaltinis: Oditėlės blogas
REKLAMA