Receptas tiems, kurių gomurys trokšta sočių, egzotiško skonio pietų
Ingredientai:
- Karališki žirniai(avinžirniai),
- Baltasis svogūnas,
- Česnakas,
- Petražolių lapeliai,
- Kalendra,
- Čili, juodieji ir baltieji pipirai,
- Druska.
Paruošimas:
Paplotėliai: į dubenį beriame paruoštus žirnius, smulkintą svogūną, česnaką ir kapotas petražoles. Įberiame truputį kalendros, čili pipirų, baltųjų pipirų, juodųjų pipirų ir druskos. Viską gerai išmaišome. Iš gautos masės formuojame paplotėlius. Paplotėlius pabarstome sezamų sėklomis ir kepame iki 130 laipsnių įkaitintuose riebaluose. Padažas: maltas sezamų sėklas sumaišome su natūraliomis citrinos sultimis, įdedame išspausto česnako, truputį druskos, įpilame vandens. Viską gerai išmaišome.
Iškepti žirnių paplotėliai patiekiami su šviežių daržovių salotomis, čili pipirais ir padažu.
Skanaus!
Idėja: Restoranas "Al-Diwan"