„Žinomos Lietuvos moterys yra labai gražios ir itin prisižiūrinčios, tad tie patarimai, kuriais jos dalijasi, yra šaunūs, tik, deja, jų pateikiami skaičiai ne visai atitinka normas, tad geriau jų visai neminėti. Juk kai jaunos merginos pamato skambias antraštes, jos užsibrėžia tikslą ir pradeda tą informaciją krautis į galvas. Turėtume pamiršti skaičius. Mums turėtų būti svarbus ne svarstyklių rezultatas, o gera savijauta! “, – sakė pašnekovė.
22-ejų šokėja įsitikinusi, kad kiekvienas žmogus individualiai turi nuspręsti, kokių produktų jam reikėtų atsisakyti ir patarimų kreiptis į specialistus. „Žmonės privalo suvokti, kad norint atsikratyti nereikalingų kilogramų, reikia skaityti ne grožinės literatūros kūrinius, o pasidomėti moksline, specifine literatūra, pasitarti su mitybos ekspertais. Kartą per dietologijos paskaitą, dėstytoja pasakė labai teisingus žodžius – mes visi esame įpratę neįsiklausyti į savo organizmą. Reikia atkreipti dėmesį į jo siunčiamus signalus. Nereikėtų griežtai drausti sau tai, ką be galo mėgsti. Tačiau jeigu tavo valgomas produktas nėra itin sveikas, padeda tam tikras grafikas. Tarkim, susiplanuoti, kad jį valgysi kartą per savaitę. Tuo pačiu gali ugdyti ir savo valią“, – įsitikinusi Eglė.
Ką mergina galėtų atskleisti apie savo valgymo įpročius? „Man labai patinka pieno produktai. Esu išbandžiusi ne vieną dietą, tačiau pajaučiau, kad man negerai ir atsirinkau produktus, kurie man teikia malonumą. Jeigu valgymas yra vienas didžiausių gyvenimo malonumų, kodėl turėčiau jo atsisakyti?“, – savo nuomonę atskleidė Eglė, pridurdama, kad dar nuo merginos vaikystės jos šeimoje yra atsisakyta kiaulienos. „Dar kai buvau maža, mano mama pradėjo domėtis maisto produktų suderinamumu. Renkamės šviesią mėsą – vištieną arba kalakutieną. Man labai patinka vištiena su daržovių garnyru – pomidorais, „Iceberg“ salotomis, agurku. Paprasta, šviežia ir skanu. Baltuosius ryžius, kurių daroma žala yra lygi skrudintų bulvyčių kenksmingumui, keičiu rudaisiais. Tą patį darau ir su makaronais“.
Laiko virtuvėje sukiotis neturinti, tačiau skaniai ir sveikai mėgstanti pavalgyti Eglė pasidalijo keliais paprastais patarimais, kaip pagardinti ruošiamus skanėstus. „Salotas pagardinkite ananasu. Kubeliais supjaustytą vaisių sumaišykite su salotų lapais, medaus ir garstyčių arba aliejaus ir citrinos padažu. Kartais vieną ne itin sveiką silpnybę galima pakeisti kita, tad ant šių salotų galite užbarstyti ir tarkuoto „Džiugo“ sūrio“, – patarė žinoma mergina. Kitas paprastas Eglės rekomenduojamas receptas – špinatų, kekinių pomidorų ir mocarelos salotos, pagardinamos baziliku, balzaminiu actu ir baltųjų triufelių aliejumi.