Reikės (1 l stiklainiui): 10 virtų kiaušinių; apie 2,5 stiklines vandens; 1 stiklinę acto; 2-3 v.šaukštus cukraus; druską, čili ir jelapeno pipirus, 2 lauro lapelius; 1 svogūną; 3-4 skilteles česnako.
GAMINIMAS
Iš nurodytų ingredientų išverdame marinatą ir paliekame atvėsti iki kambario temperatūros. Nuluptus kiaušinius iš abiejų pusių įduriame šakute, kad geriau įsimarinuotų, sudedame juos į stiklainį ir užpilame marinatu.
Keisčiausia, kad marinatas buvo pakankamai aštrus, bet valgant visiškai nesijautė ir nesuprantu, kur jis išgaravo.
Vienur rašo, kad galima valgyti po 3-4 dienų, kitur - jog skaniausi po 2 savaičių. Mes vieną paragavome po trumpesnio laiko, kitus išlaikėme ilgiau..Tikrai skanu, vartoti galima, kaip tik širdis geidžia - sumuštiniams, salotoms, paruošti su įdaru arba tiesiog užkandžiauti iki vakarienės su majonezu.
Pliusas marinavimo tame, kad po ranka visada turi, jei labai norisi valgyti, taip gali sunaudoti, jei turi didelį kiekį ir nerimauji, jog nespėsi visų sunaudoti.
Šaltinis: Oditėlės blogas