Žmonės mėgsta persūdyti maistą. Kodėl? „Die Welt“ rašo, kad, pavyzdžiui, vokiečiai kasdien suvartoja 12-20 g druskos, nors organizmas gali įveikti tik pusę šio kiekio. Druskos perteklius, žinia, kelia kraujo spaudimą, tačiau daugelis žmonių vis tiek jos neatsisako. Anot Elkė Boderaso, be druskos žmonės „tampa mieguisti ir puola į depresiją“.
Ajovos universiteto mokslininkai atliko eksperimentą su žiurkėmis ir įrodė, kad druska pakelia nuotaiką ir veikia beveik kaip antidepresantas.
Daugelį dienų zoologai šėrė bandomąsias žiurkes ėdalu be druskos. Galiausiai gyvūnai prarado susidomėjimą tuo, kas iki tol jiems buvo teigiamų emocijų šaltinis. Žiurkės ėmė vengti mėgstamų užsiėmimų ir beveik liovėsi gerti pasaldintą vandenį.
Tyrimo vadovas Kimas Džonsonas daro išvadą, kad druskos trūkumas ir nepatenkintas jos poreikis gali išprovokuoti simptomus, panašius į depresiją. Mokslininkas netgi veda analogiją tarp organizmo druskos poreikio ir pripratimo prie narkotikų.
Išsamūs tyrimo rezultatai publikuoti žurnale „Physiology & Behaviour“.