Deivydas laidoje pasakos, kad kūrybiniai procesai jo gyvenime nemenkai pakoreguoja ir patį dienos ritmą. „Aš geriau jaučiuosi vakare ir naktį, o ryte būnu miręs“, – šmaikštaus D. Zvonkus.
Tiesa, ilgos valandos įrašų studijoje koreguoja ne tik jo dienos ritmą, bet ir mitybos įpročius. Kūrėjas atviras – dėl to ir valgyti tenka dažniau ne dieną, o naktį.
„Mano kompleksija išduoda, kad mano mityba nėra labai tobula. Tačiau, kiek įmanoma, stengiuosi būti gražus vidumi“, – kaip visuomet žodžio kišenėje neieškos Deivydas.
Ir vis dėlto suvokdamas problemą, Deivydas to neignoruoja – stengiasi į savo dienas įtraukti kuo įmanoma daugiau sveikų įpročių. Štai vyras neatsisako pusryčių, kuriuos daugelis vadina svarbiausiu dienos maistu.
„Pusryčius įprastai valgau, nors jų visiškai nenoriu. Žinau, kad jei jų nepavalgysiu, tuomet per pietus suvalgysiu visą arklį be kečupo“, – juoksis muzikantas.
Tiesa, jis neslepia – išvaizda jam svarbi, tad ne kartą yra išbandęs daugybę skirtingų dietų.
„Paauglystėje pirmą kartą susidomėjau vegetarizmu ir tuomet vienerius metus maitinausi labai griežtai. Vėliau pradėjau būti ant scenos, tapau matomu, todėl kai pasižiūrėdavau į vieną ar kitą nuotrauką ir pamatydavau, kad atrodau „ne kažką“, tuomet kartais susiimdavau. Iš esmės, kai matau, kad manęs yra per daug, stengiuosi atsisakyti visų miltinių patiekalų“, – savo paslaptimi dalinsis D. Zvonkus.
O kadaise perskaityta dietologo knyga jį buvo sudominusi išbandyti ir dietą pagal kraujo grupę.
„Pagal mano kraujo grupę, man reikėjo valgyti labai daug sojos patiekalų. Taip maitinausi mėnesį laiko, tačiau nuo sojos aš tapau gamtinių dujų fabriku“, – apie dietų nesėkmes juokaus Deivydas.
O kokiems patiekalams D. Zvonkus negali atsispirti? „Yra dvi opcijos, kurios man yra pačios skaniausios pasaulyje: žuvis ir jūros gėrybės, o kita – viskas, kas yra pagaminta iš faršo. Labai mėgstu kotletus, frikadeles, dešreles“, – vardins Deivydas.
Virtuvės džiaugsmais ir kulinariniais atradimais garsus muzikantas jau aštuonerius metus dalijasi su žmona bei garsia atlikėja Katažina Zvonkuviene. Tiesa, būtent ji, anot Deivydo, virtuvėje praleidžia daugiau laiko.
„Daugiau šeimininkauja žmona, nes aš tiesiog nelabai turiu tam laiko arba gal nenoriu tiek jo turėti. Savo virtuvės džiaugsmus kol kas palieku pensijai. Kartais į virtuvę užsuku, pabandau gaminti, bet tai būna ganėtinai retai. Tačiau dažniausiai mano bandymai pavyksta neblogai“, – pasakos garsus muzikantas.
Ir nors virtuvėje D. Zvonkus yra retas svečias, vieną receptą, perduodamą iš kartos į kartą, jis yra išsisaugojęs nuo seno. O dabar juo lepina ir savo mylimus vaikus – Korneliją ir Donatą.
„Šis spurgyčių receptas yra mano mamos – ji ir pati man jas gamindavo vaikystėje. Paprašiau mamos, kad ji ir man parodytų, kaip jas gaminti, tad mama mane ir išmokino. O dabar spurgytes gaminu būtent tokias, kokias gamindavo mano mama“, – šeimyninio recepto užkulisiais dalinsis Deivydas.
Kol laidos vedėja Ilona Juciūtė šnekučiuosis su Deivydu, laidos šefas Robertas Svetlauskas paruoš jiems rudenišką ir jaukų patiekalą – troškintus raugintus kopūstus su rūkytomis dešrelėmis ir apkeptoms bulvėmis.
„Virtuvės istorijos“ – šeštadieniais 10 val. tik per TV3!