Rachel Mansfield savo „Instagram“ paskyroje paaiškino, kaip reikėtų plauti šias uogas – stebėtina, bet tam reikia druskos.
Rachel, kuri dalinasi receptais bei maisto nuotraukomis, turi savo tinklaraštį, savo sekėjams aiškino: „Sužinojau, kad aš netinkamai plaunu braškes. Aš jums parodysiu, kaip tinkamai jas nuplauti“, – tęsė ji, rankoje laikydama braškę.
Prireiks tik druskos ir vandens
Maisto ekspertė socialiniuose tinkluose pasidalino tiksliomis instrukcijomis. Ji paaiškino:
„Taigi, paimkite puodelį vandens, šaukštą druskos ir sumaišykite. Tada į mišinį įdėkite tiek braškių, kiek suvalgysite.“
Įdėjus uogas į mišinį, Rachel pasakė, kad „braškes reikia pamirkyti maždaug penkias minutes“. Druska ir vanduo suveikia ir pašalina nematomus nešvarumus, rašo thesun.co.uk.
Ištraukę braškes iš mišinio, minutę laiko jas plaukite po tekančiu šaltu vandeniu, kad neliktų mišinio pertekliaus.
Rachel sako, kad dabar tai jos mėgstamiausias trumpas ir paprastas metodas ir sako, kad jo už nieką nekeistų, nes braškių skonis pagerėja. Demonstruodama ką tik nuplautas uogas, ji sakė:
„Esu nustebusi, kokios jos švarios, blizgios ir aromatingos – ir ne, jos visiškai nėra sūrios.“
Ji pakartojo tai ir antraštėje prie nuotraukos: „Žinau, ką galvojate – tai sugadins skonį! Mišinys nusiplauna vos per minutę ir sūriame vandenyje uogos mirkomos tik 5 minutes, todėl druska neįsigeria.
Kai kurie naudoja actą ir sodą, tačiau druską naudoti paprasčiau ir ne taip žalinga pačiai uogai. Skanaus!“
As ju nepalaunu, is darzo -tiesiai burnon. Niekad neperku, turiu DAUG DAUG savu...zemese augintu!!!!