• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pasigaminkite namuose šį sveiką užkandį – ir šeštadienio vakarai prie televizoriaus taps spalvingesni!

REKLAMA
REKLAMA

Kokio sveiko maisto mums vertėtų valgyti daugiau? Žinoma, daržovių! Bet kad jų mūsų valgiaraštyje padaugėtų, labai svarbu pasistengti jas patiekti tinkamai ir skaniai. Vienas tokių būdų – kepti traškūs vieno kąsnio daržovių gabalėliai.

REKLAMA

Kepant daržoves orkaitėje įvyksta karamelizacijos procesas, jos tampa saldesnės, aromatingesnės, pasidengia traškia odele, o viduje lieka minkštos.

Norite pasigaminti lengvo užkandžio prieš į domų filmą? Štai paprasta technika!

1 baltasis arba juodasis ridikas,

2 morkos,

1 didelė bulvė,

1 burokas,

1 cukinija,

1 gabalėlis moliūgo,

1 svogūnas,

... bet kokių turimų šviežių daržovių.

REKLAMA
REKLAMA

Viskas supjaustoma nedideliais vieno kąsnio gabalėliais. Jie suverčiami į talpų dubenį ir kruopščiai išmaišomi su 2 šaukštais alyvuogių aliejaus. Paskleiskite daržoves ant kepimo popieriumi išklotos skardos vienu sluoksniu. Užbarstykite žiupsnelį druskos, pipirų, džiovintų prieskoninių žolelių. Pašaukite į iki 220 laipsnių įkaitintą orkaitę ir pakepinkite. Tada palikite kaitinti tik orkaitės viršų ir paskrudinkite daržoves dar 5 minutes.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Rezultatas – turėsite gardžių ir sveikų užkandžių visam vakarui. Patikėkit, pamėginti – verta. Prieš tokius neatsilaiko net didžiausi daržovių skeptikai!

Variantai pagardinimui:

• Prieš kepant daržoves, kai maišysite jas su aliejumi, galite pagardinti ir šlakeliu acto ar citronų sulčių.

• Tokiam užkandžiui tinka beveik visos daržovės, taigi jei turite ko nors nesezoninio – drąsiai bandykite. Pavyzdžiui, pomidorus, kalafiorus, brokolius ir kitus.

• Kepant svarbu kad daržovių gabalėliai būtų daugmaž vienodo dydžio – tada jie ir apkeps tolygiai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų