Kiekvienam iš jų šis renginys ne tik suteikia patirties, pažinčių ir įspūdžių, bet ir atima nemažai jėgų. Energijos įkrovai renginio organizatoriai stengėsi užtikrinti kuo sveikesnį maitinimą. Dar praėjusią savaitę žiniasklaidoje buvo paskelbta, kuri įmonė visą savaitę maitins Dainų šventės dalyvius.
Beveik 20 tūkst. Lietuvos moksleivių dainų šventės dalyvių maitinti pasišovė įmonė „Pontem“. Per 7 šventės dienas jiems patikėta paruošti apie 90 tūkst. porcijų maisto.
„Kiekvieną dieną turėsime beveik 20 tūkst. žmonių pateikti pusryčius, pietus, vakarienę. Tai – nemenkas iššūkis, tačiau mūsų įmonė turi ilgametę patirtį ir žino, kaip pamaitinti didelius žmonių srautus“, – sakė įmonės „Pontem“ Prekybos departamento vadovas.
Dainų šventės dalyviai apsistojo ne tik mokyklose, bet ir mokymo įstaigų bendrabučiuose, kuriuose nėra valgyklų. Tad čia „Pontem“ darbuotojai maistą atveža. Jis ruošiamas 60-tyje sostinėje išsidėsčiusių gamybos vietų.
Leidimą tiekti maistą šventės dalyviams gavusios įmonės „Pontem“ departamento vadovas patikino, kad ypatingą dėmesį žada skirti maisto saugumui ir kokybei. Todėl kartu su Valstybine maisto ir veterinarijos tarnyba buvo nuspręsta kai kurių produktų neįtraukti į valgiaraštį.
„Norime užbėgti už akių bet kokiems netikėtumams. Vaikams maistas bus tiekiamas saugiuose vienkartiniuose induose. Pasirūpinsime ir higiena: maitinimo vietose bus sudarytos sąlygos nusiplauti rankas, o kur tokių galimybių nėra, pasiūlysime drėgnų servetėlių. Maksimaliai sumažinome maistą liečiančių rankų skaičių, o valgantiems lauke duona, užkandžiai bus supakuoti.
Dainų šventės metu mokiniams neduosime jogurtų ir sūrelių – numatomos karštos dienos, o laiku nesuvalgytas, vėlesniam laikui atidėtas sūrelis netrunka sugesti. Karštų patiekalų garnyruose nebus jokių salotų su majonezu – tokie gaminiai greitai genda. Vietoje to vaikai gaus vasariškus šviežių daržovių derinius“, – vardino D. Garbauskas pridurdamas, kad „Pontem“ jaučia atsakomybę už vaikų įspūdžius iš Dainų šventės.
Dainų šventės dalyvių pusryčiai
Trečiadienį socialinėje „Facebook“ paskyroje šventės dalyviai ėmė dalintis nuotraukomis, kuriose užfiksuoti maisto daviniai. Panevėžietė Sandra parodė, kaip šįryt atrodė jos pusryčiai. Šaukštas grikių košės, riekelė batono ir pusė griežinėlio daktariškos dešros – vaizdas, nuo kurio seilės burnoje tikrai nesikaupia.
„Kadangi jau esame įpratę prie dainų švenčių maisto asortimento, vaizdas nesukrėtė. Kadangi repeticijos labai intensyvios, pusryčių į parduotuvę patys tikrai nespėtume nubėgti nusipirkti. Tad kas labai norėjo valgyti, tas suvalgė, o kiti nusprendė palaukti pietų.
Vaikai labai laimingi būdami Dainų šventės dalimi, nes tautinis menas jiems – didelė vertybė. Tačiau jų juodas darbas aikštėje nuo 8 ryto iki 21 val. yra neįvertinamas net maistu“, – tv3.lt atskleidė panevėžietė.
Vieno iš šventėje dalyvaujančių kolektyvų vadovė atskleidė, ko sulaukė pietums ir vakarienei: „Buvo kotletas, ryžiai, ketvirtadalis agurko, obuolys, keksiukas, duonos gabaliukas ir buteliukas negazuoto vandens. O vakarienei sulaukėme sriubos, kotleto, kažko panašaus į bulvių košę, ketvirtadalio agurko ir kompoto.
Tas pats vyksta ir mokyklose, kurioms ši įmonė tiekia maistą. Jo valgyti neįmanoma. Viskas gaminama iš pigiausių produktų. Dainų šventės dalyviams yra skiriama 8.70 € visai dienai. Čia pusryčiai už 30 cnt.“. – atviravo moteris.
tv3.lt mėgino susisiekti su įmone „Pontem“, tačiau prisiskambinti nepavyko.