• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien, rugsėjo 9 d., kepsnių ir salotų restorane „Forest“ Vilniuje vyko ypatinga kova. Žinomi vyrai varžėsi, kuris pagamins skanesnį burgerį: dainininkas Deivydas Zvonkus priėmė aktoriaus Ramūno Rudoko mestą iššūkį. Renginiui teisėjavusios „Forest“ restoranų šefės Liucijos Makovskos sprendimu, nugalėtoju paskelbtas D. Zvonkus.

Šiandien, rugsėjo 9 d., kepsnių ir salotų restorane „Forest“ Vilniuje vyko ypatinga kova. Žinomi vyrai varžėsi, kuris pagamins skanesnį burgerį: dainininkas Deivydas Zvonkus priėmė aktoriaus Ramūno Rudoko mestą iššūkį. Renginiui teisėjavusios „Forest“ restoranų šefės Liucijos Makovskos sprendimu, nugalėtoju paskelbtas D. Zvonkus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Abiem vyrams buvo pateikti tokie patys ingredientai, kuriuos jie galėjo naudoti savo nuožiūra: bandelė, jautienos mėsainis, daržovės, padažai. Burgerių gamybai skirta 10 minučių.

REKLAMA

Nespėjo laiku pagaminti

„Kartą mums užkandžiaujant kolega Deivydas užsiminė, jog pagaminti skanų burgerį – juokų darbas, tam pakanka vos kelių minučių ir nereikia jokių pastangų. Negalėjau tuo patikėti! Dažnai juos valgau ir nemanau, kad pagaminti gardų burgerį yra labai paprasta. Tad mečiau Deivydui iššūkį – kuris iš mūsų pagamins dėmesio vertą patiekalą. Šiandien ta diena, kai paaiškės teisybė. Kompetentinga teisėja įvertins mūsų pastangas“, – prieš burgerių iššūkį sakė R. Rudokas.

REKLAMA
REKLAMA

Abu vyrai nespėjo per 10 minučių pagaminti burgerių, todėl vėlavo juos pateikti. R. Rudokas savo kūriniui naudojo daugiau daržovių, D. Zvonkus – padažo. Iš kelių pasiūlytų abu pasirinko tą patį „Forest“ pomidorų padažą.

„Sunkiausia buvo tai, kad nežinojau, ar iškepė mėsa. Juk negalėjau jos paragauti. O visa kita – improvizacija“, – sakė D. Zvonkus. R. Rudokas pagaminęs burgerį svarstė, kad tai toks patiekalas, kurio gamybai reikia daug dėmesingumo, nes bet kaip sudėti ingredientai gali sugadinti burgerio skonį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Laimėjo 1 balo skirtumu

Renginiui teisėjavusi restoranų šefė L. Makovska žinomų vyrų pagamintus burgerius 5 balų sistemoje vertino pagal skonio, ingredientų suderinamumo ir pateikimo kriterijus. Vienu balu nugalėjo D. Zvonkaus pagamintas burgeris, kuris teisėjos vertinimu buvo estetiškiau pateiktas.

REKLAMA

„Neturiu daug priekaištų – abu vyrai pagamino gardžius burgerius. Abu teisingai apačioje dėjo daržoves, rinkosi salotas, svogūnus, pomidorus, o viršuje – mėsą , kurią gerai, bet ne per daug apkepė, bei sūrį. Tačiau Deivydas gražiau sukomponavo burgerio sudėtines dalis. Todėl vieno balo persvara nugalėtojo titulas atitenka jam“, – pagamintus burgerius įvertino L. Makovska.

D. Zvonkus paragavęs savo pagaminto burgerio liko patenkintas skoniu. „Toks, kaip ir planavau. Nors tiesą sakant, man pačiam skanesnis Ramūno pagamintas burgeris“, – šypsojosi nugalėtojas.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų