Abiem vyrams buvo pateikti tokie patys ingredientai, kuriuos jie galėjo naudoti savo nuožiūra: bandelė, jautienos mėsainis, daržovės, padažai. Burgerių gamybai skirta 10 minučių.
Nespėjo laiku pagaminti
„Kartą mums užkandžiaujant kolega Deivydas užsiminė, jog pagaminti skanų burgerį – juokų darbas, tam pakanka vos kelių minučių ir nereikia jokių pastangų. Negalėjau tuo patikėti! Dažnai juos valgau ir nemanau, kad pagaminti gardų burgerį yra labai paprasta. Tad mečiau Deivydui iššūkį – kuris iš mūsų pagamins dėmesio vertą patiekalą. Šiandien ta diena, kai paaiškės teisybė. Kompetentinga teisėja įvertins mūsų pastangas“, – prieš burgerių iššūkį sakė R. Rudokas.
Abu vyrai nespėjo per 10 minučių pagaminti burgerių, todėl vėlavo juos pateikti. R. Rudokas savo kūriniui naudojo daugiau daržovių, D. Zvonkus – padažo. Iš kelių pasiūlytų abu pasirinko tą patį „Forest“ pomidorų padažą.
„Sunkiausia buvo tai, kad nežinojau, ar iškepė mėsa. Juk negalėjau jos paragauti. O visa kita – improvizacija“, – sakė D. Zvonkus. R. Rudokas pagaminęs burgerį svarstė, kad tai toks patiekalas, kurio gamybai reikia daug dėmesingumo, nes bet kaip sudėti ingredientai gali sugadinti burgerio skonį.
Laimėjo 1 balo skirtumu
Renginiui teisėjavusi restoranų šefė L. Makovska žinomų vyrų pagamintus burgerius 5 balų sistemoje vertino pagal skonio, ingredientų suderinamumo ir pateikimo kriterijus. Vienu balu nugalėjo D. Zvonkaus pagamintas burgeris, kuris teisėjos vertinimu buvo estetiškiau pateiktas.
„Neturiu daug priekaištų – abu vyrai pagamino gardžius burgerius. Abu teisingai apačioje dėjo daržoves, rinkosi salotas, svogūnus, pomidorus, o viršuje – mėsą , kurią gerai, bet ne per daug apkepė, bei sūrį. Tačiau Deivydas gražiau sukomponavo burgerio sudėtines dalis. Todėl vieno balo persvara nugalėtojo titulas atitenka jam“, – pagamintus burgerius įvertino L. Makovska.
D. Zvonkus paragavęs savo pagaminto burgerio liko patenkintas skoniu. „Toks, kaip ir planavau. Nors tiesą sakant, man pačiam skanesnis Ramūno pagamintas burgeris“, – šypsojosi nugalėtojas.