2 vidutinio dydžio cukinijos
250 g rūkytų vištų skrandukų
300 g fermentinio sūrio
300 ml grietinėlės
2 svogūnų
aliejus
maltų juodųjų pipirų
druskos
kitų prieskonių
Gaminimas:
Cukinijas paruošiamos taip: nulupamos, perpjaunamos išilgai, išimamos sėklos. Paruošta cukinija supjaustoma pusžiedžiais. Svogūnai susmulkinami ir kepinami aliejuje, suberiami smulkiai supjaustyti skrandukai. Kai jie apkepa, sudedami cukinijų pusžiedžiai. Masė dar pakaitinama, pagal skonį paskaninama juodaisiais pipirais, druska ar kitais patinkančiais prieskoniais. Supilama grietinėlė, o kai ji sutirštėja, apkepėlė sukrečiama į kepimo indą, apibarstoma tarkutu fermentiniu sūriu, uždengiama ir palaikoma, kol išsilydys sūris. Galima keletą minučių patiekalą palaikyti ir įkaitintoje orkaitėje. Savo šeimynai apkepėlę patiekiu su virtomis bulvėmis.