Jums reikės:
2 nedidelių cukinijų, 1 kiaušinio, 4 - 5 v.š. miltų, prieskoninių žolelių, česnakinės druskos, aliejaus kepimui
Įdarui:
100 - 150 gr. tarkuoto fermentinio sūrio, 100 - 150 gr. kumpinės dešros ( ar kt. ), prieskoninių žolelių
Gaminimo eiga:
Cukiniją sutarkavau, pagardinau prieskoniais ( jeigu susidarys skysčio - nusunkite, bet man nereikėjo ). Į cukinijos masę įmušiau kiaušinį, subėriau miltus, pagardinau prieskoniais ir išmaišiau.
Įdarui sutarkavau kumpinę dešrą ir sumaišiau su tarkuotu sūriu, pagardinau prieskoninėmis žolelėmis. Keptuvėje su įkaitintu aliejumi dėjau šaukštą cukinijos masės, kiek pakepus, ant viršaus uždėjau įdaro ir vėl šaukštą cukinijos.
Blynelius apkepiau iš abiejų pusių. Viskas. Blyneliai iškepti.
P.s. iš nurodyto recepte produktų kiekio gaunasi 11 - 12 blynelių.
Šaltinis: Gamink su Audrone