„Propaguojame „artizanišką“ požiūrį į kavą. Tikime, kad tik iš pačių rankomis skrudintų pupelių gimsta geriausia kava. Esme modernūs kavos mylėtojai, bet skrudinimo procese lenkiamės ne šiuolaikinėms technologijoms, o žmogiškiems pojūčiams. Viskas paprasta –„Coffee Inn“ kavą skrudiname patys, nes tai leidžia užtikrinti geriausią jos skonį, garantuoti šviežumą. Kavos mėgėjams apie tai dar kartą primins ir naujieji puodeliai“, – teigia Nidas Kiuberis, „Coffee Inn“ bendraturtis.
Užrašas „šviežiai skrudinta „Coffee Inn“ puikuojasi ant visų tinklo kavai išsinešti skirtų puodelių. Tačiau tai ne vienintelis kavos šviežumo įrodymas, kurį kavos inovatoriai pasiruošę suteikti savo lankytojams.
Anot N. Kuberio, „Coffee Inn“ baristos išmano, kokią kavą pateikia puodelyje ir kada ji buvo skrudinta. Kasryt „Coffee Inn“ kavinėse vyksta „kavos ritualai“, kurių metu baristos daro bandomuosius espresso mišinius, tad vėliau tiksliai žino, kokią kavą siūlo žmonėms.
„Gali atrodyti, kad tai labai aukšta kartelė, tačiau tik taip galime pasiūlyti tikrai „šviežią“ kavą puodelyje. Lietuvoje kava dažnai vertinama ne pagal skrudinimo, o galiojimo datą, t.y. galite nusipirkti kavą, kuri buvo skrudinta daugiau nei prieš metus ir jis bus „galiojanti“. Deja, tokia kava bus praradusi daugumą savo subtilių aromatų. Mes, būdami geros kavos propaguotojai, norime „atšviežinti“ šį požiūrį. Juk kepykloje nesirenkame metų senumo sausainių, kodėl turėtume gerti „pasenusią“ kavą?“, – sako N. Kiuberis.
Tinklas „Coffee Inn“, į Lietuvą atnešęs „kava išsinešti“ kultūrą, stiprina savo kaip kavos kompanijos pozicijas ir žengia plačiau – pradeda vystyti naują veiklos kryptį, pagrįstą kavos atradimais. Jos esmė – siūlyti aukščiausios kokybės šviežiai skrudintą kavą nuolat ieškant, eksperimentuojant, kartais net klystant, bet tobulėjant.
Visai neseniai Vilniuje startavo ir naujos koncepcijos kavinė – espresso ir juodos kavos baras „Coffee Inn Lab“. Tai – kavos ieškojimų ir atradimų vieta, eksperimentų terpė, kurioje išbandyti kitokie kavos ruošimo būdai, kavos rūšys vėliau plis visame „Coffee Inn“ tinkle.
„Coffee Inn Lab’e“ ieškome išskirtinių vienos rūšies kavos pupelių (angl. single orgin) skonių ir aromatų. Labai smagu ragauti kavą iš pamėgto espresso mišinio, tačiau eksperimentai su viena kavos rūšimi leidžia susidurti akis į akis su „išgrynintu“ konkrečių pupelių skoniu ir aromatu. Tai – tiesioginė akistata tarp vieno kavos mylėtojo ir vienos tikros kavos“, – sako N. Kiuberis.
Šiuo metu „Coffee Inn“ tinklą sudaro 30 kavinių: 22 Lietuvoje ir 8 Latvijoje.