• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tibeto virtuvė – tai atskira kiniškos virtuvės tradicija. Šioje jautienos ir makaronų sriuboje juntama indiškos ir kiniškos virtuvės įtaka. Sriuba skaninama indiškais prieskoniais ir sojos padažu. Tradiciškai sriuba valgoma su garuose virtais koldūnais „Momos“, tačiau tuomet dažniausiai patiekiama sriubos versija be mėsos. Patiekalui paruošti užteks paprasto puodo, tereiks jame pakepinti, o tada pavirti ingedientus ir galėsi mėgautis aromatinga, sočia, spalvinga sriuba. Užsigerk vandeniu ar lager alumi.

REKLAMA
REKLAMA

Pasiruošk (dviem porcijoms):


  1. 150g „noodle“ makaronų ;

  2. 2 valg.š. aliejaus;

  3. 1 svogūną ir 1 skiltelę česnako iš ūkininkų, 1cm imbiero;

  4. Šviežiai sumaišytų prieskonių: 0.5 arb.š. ciberžolės, 0.5 arb.š. kumino, 1 aitriąją papriką, 1 lauro lapą, 0.5 arb.š. druskos, žiupsnį pipirų, 0.5 arb.š. petražolių;

  5. 300g jautienos ar avienos iš ūkininkų;

  6. 5 konservuotus pomidorus;

  7. 1 valg.š. sojos padažo;

  8. 2 saujas špinatų.


Prieskonius ir padažus rasi specializuotose prieskonių parduotuvėse. Stenkis rinktis produktus be vengtinų konservantų.

REKLAMA

Gamink (recepto numeriai atitinka ingredientų numerius ; užtruksi vos 30 minučių):


  1. Puode užvirk vandenį ir sudėk “noodle" makaronus. Virk 2 min. Makaronus nusausink ir pasidėk atskirai.

  2. Svogūną, imbierą ir česnaką nulupk ir sutarkuok ar smulkiai sukapok.

  3. Nesvylančiame puode įkaitink aliejų. Sumažink ugnį iki vidutinės, sudėk svogūną, imbierą ir česnaką, pakepink 5min, retkarčiais pamaišydamas.

  4. Kol svogūnai kepa, supjaustyk jautieną nedideliais, kąsnio dydžio gabalėliais.

  5. Sudėk prieskonius į aliejų ir kelias sekundes pakepink. Jei nemėgsti aštriai, aitriosios paprikos nedėk. Tada sudėk mėsą ir pakepk kelias minutes.

  6. Kol mėsa kepa, supjaustyk pomidorus griežinėliais. Sudėk pomidorus į puodą.

  7. Supilk į puodą sojos padažą ir 750ml (3 stiklines) vandens. Padidink ugnį iki didžiausios, kol vanduo užvirs. Virk sriubą 10-15min, kol mėsa suminkštės. Tada sudėk išvirusius makaronus ir virk dar 6min.

  8. Špinatus stambiai supjaustyk ir sudėk į puodą. Pavirk minutę ir patiek.


Dvi porcijas šiam patiekalui skirtų ingredientų gali užsisakyti www.ciopciop.lt ir išbandyti tibetietišką sriubą jau šiandien.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų