• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šis gruziniškas šašlykas paruošiamas labai paprastai: tereikia per kelias minutes sumaišyti marinatą, o pamarinuoti užtenka ir vieną valandą. Draugus nustebinsi prie šašlyko patiekęs maltų žagrenių sėklų, kurios suteiks jam ypatingą skonį. Kad iškeptum šašlykų nebūtina turėti grilio, jį galima kepti ant laužo ar paprastame metaliniame kibire, į jį pripylus žarijų. Patiek su vandeniu ar raudonu vynu.

REKLAMA
REKLAMA

Pasiruošk (dviem porcijoms):


  1. 300g jautienos kumpio ar nugarinės;

  2. šviežiai sumaišytų prieskonių: 0.5 arb.š. kalendros lapelių, 0.5 arb.š. krapų, 0.5 arb.š.baziliko, 0.5 arb.š. mėtų, 0.5 arb.š. druskos, žiupsni pipirų;

  3. 1 mažą svogūną;

  4. 100ml raudono vyno acto;

  5. 2 valg.š. alyvuogių aliejaus;

  6. 2 valg.š. žagrenių sėklų.


Prieskonių įsigysi specializuotose prieskonių parduotuvėse. Stenkis rinktis produktus be vengtinų konservantų.

REKLAMA

Gamink (recepto numeriai atitinka ingredientų numerius ; ruošdamas marinatą užtruksi tik kelias minutes, o pamarinavimui užteks ir valandos):


  1. Mėsą supjaustyk graikiško riešuto dydžio gabalėliais ir sudėk į dubenį.

  2. Apibarstyk mėsą prieskoniais.

  3. Svogūną nulupk ir sutarkuok ar labai smulkiai supjaustyk. Sudėk į dubenį su mėsa.

  4. Supilk raudono vyno actą į dubenį su mėsa. Mėsą išmaišyk su marinate ir atidėk šaldytuve vienai valandai. Po to suverk mėsą ant iešmų ir kepk 10min virš įkaitusių žarijų.

  5. Kepdamas patepk mėsą alyvuogių aliejumi.

  6. Prie šašlykų patiek žagrenių sėklų pabarstymui.

  7. Prie šašlyko plonai papjaustyk šviežių daržovių.


Gruzinikšą šašlyką užsakyk www.ciopciop.lt ir išbandyk gruzinišką virtuvę jau šiandien.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų