Viena po kitos avys keliauja kirptis. Netrukus visi vilnų kamuoliai bus plikutėliai. Naujojoje Zelandijoje vyksta pasaulio avių kirpimo čempionatas. Avių kirpimo profesionalai iš viso pasaulio parsitempia po avį ir kerpa. Beje, apkirpti vieną suaugusią avį tikriems žinovams trunka mažiau nei minutę. Kai jų kerpi šimtus – tai nenuostabu.
„Turime tik 10-15 tūkst. avių ir jas reikia nukirpti. Taigi pradėjome avių kirpimo kursus“, - pasakoja Kirpėjas iš Japonijos Shunas Oishis.
Čempionato dalyviai varžosi keliose kategorijose. Tai ir tradicinis kirpimas žirklėmis, ir kaip matote, čia – kirpimo mašinėlėmis.
„Galiausiai laimi tas, kas kerpa švariausiai ir greičiausiai“, - primena komentatorius Huwas Condronas.
Taigi vertinamas ne tik greitis, bet ir avies būklė po kirpimo, ji turi būti ir kuo mažiau sužalota.