Kalakutienos faršas – 0,5 kg
Česnako skiltelė – 1 vnt.
Baltasis svogūnas – 1 vnt.
Pomidorai be odelės – 0,5 kg
Kalakutienos sultinys – 0,5 l
Cannelloni makaronai – 2 vnt.
Tarkuotas kietasis sūris – 30 g
Žalumynai
Druska, pipirai
Konservuotus pomidorus supjaustykite kubeliais, sukapokite česnakus, svogūnus susmulkinkite kubeliais ir sudėkite į puodą kartu su kalakutienos faršu, supilkite sultinį, troškinkite, įberkite druskos ir pipirų.
Užvirkite puodą su vandeniu, įberkite druskos ir virkite makaronus 7-10 min.
Sūrio padažas: supilkite grietinėlę su tarkuotu sūrių į puodą ir užvirkite, suberkite druską, pipirus. Virkite tol, kol padažas sutirštės.
Išvirtus makaronus atvėsinkite ir įdarykite ištroškintu (atvėsintu) kalakutienos faršu. Sudėkite į kepimo skardą, užpilkite sūrio ir grietinėlės padažu, uždenkite folija ir kepkitee orkaitėje 15 min. 200°C temperatūroje.
Patiekite lėkštėje su žalumynais ir tarkuotu sūriu. Likusį padažą skardoje galima užpilti ant makaronų.
Nuotraukas ir receptą pateikė „ARVI KALAKUTAI“