• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pateikiame „McCafe“ baristų ir mūsų redakcijos nuomone geriausius receptus, kurie jau laimėjo po kuponą pasivaišinti kava ir desertu „McCafe“ kavinėje.

REKLAMA
REKLAMA

Iki spalio 7 d. kviečiame balsuoti už savo favoritus.

Daugiausia balsų surinkęs receptų kūrėjas gaus termosą, o 3 atsitiktine tvarka atrinkti balsuotojai – pavaišinti desertu ir kava „McCafe“ kavinėje. Norintys gauti prizų, nepamirškite parašyti komentaro po šiuo tekstu, o rašydami komentarus būtinai nurodykite savo elektroninio pašto adresą.

REKLAMA

Pagrindinio prizo laimėtojas, kurio kava jau nuo spalio vidurio bus įtraukta į „McCafe“ meniu, kartu su trimis draugais taip pat bus pakviestas pasimokyti kavos gaminimo subtilybių. Daugiausia jūsų balsų surinkęs laimėtojas bus skelbiamas spalio 8 d.

Linos Kuliešytės receptas „Mc kava“


  • 1 porcija:

  • Espresso kavos

  • Pieno

  • Purškiamos grietinėlės

  • Šokoladukų Daim/Lion/M&M's trupinių


Pasirinktas kiekis espresso juodos kavos sumaišomas su trupučiu pieno, ant viršaus purškiama stora grietinėlės karūna, kuri apibarstoma pasirinkto šokoladuko trupiniais.

REKLAMA
REKLAMA

Rimos iš Vilniaus receptas „Kava su mėlynėmis“


  • 1 porcijai reikės:

  • 1 puodelio stiprios kavos,

  • 1/4 stiklinės mėlynių (galima ir šaldytų),

  • 1/4 stiklinės natūralaus pieno,

  • 1 šaukšto vanilinių ledų.


Elektriniu plaktuvu suplakame mėlynes, tada įpilame jau atvėsusios kavos, pieno ir įmetame šaukštą ledų. Dar kartą gerai suplakame. Skanaus!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Rasos Rutkauskienės kava „Žiemos atgaiva“


  • Jums reikės:

  • 200 ml stiprios karštos kavos,

  • 200 ml karštos kakavos,

  • 100 ml pieno,

  • žiupsnelis malto imbiero, cukraus pagal skonį.


Į stiklinę pilti  kavą  ir kakavą, dėti truputį imbiero miltelių, viską sumaišyti. Atskirame inde mikseriu  suplakti pieną, kol pasidarys putos. Į stiklinės dugną pilti paruoštą kavą, ant viršaus pilti pieno  putas, dėti cukraus. Patiekti su imbieriniais sausainėliais.

REKLAMA

Irenos Urbonavičienės „Kava su klevų sirupu“


  • 1 puodelis karštos juodos kavos

  • 1/4 puodelio klevų sirupo

  • 3/4 puodelio pieno

  • purškiama grietinėlė


Pašildykite pieną ir klevų sirupą kartu, bet neleiskite užvirti. Paskui sumaišykite su puodeliu juodos kavos. Patiekite padekoravę grietinėle ir klevų sirupo šlakeliais.

REKLAMA

Ingos „Brokuota kava“


  • Vienam 400 ml puod(eli)ui reikės:

  • 2 labai kaupini šaukšteliai kavos

  • 2/3-1 šaukštelis cinamono

  • 1/2 šaukštelio vanilinio cukraus

  • 250-300 ml verdančio vandens

  • 100 ml pieno


Kava, cinamonas, vanilinis cukrus ir cukrus (jei propaguojate) keliauja į puodelį. Užpilame verdančio vandenes. Pagrindinis akcentas – cinamonas privalo būti užplikomas. Kitaip namai nekvepės teisingai. Palaukiam minutę kitą ir pilam pieną. Galim pašildytą, jei mėgstam gerklę deginančius skysčius, galim liesą arba labai riebų, pagal skonį. Paragaujam. Įsimylim gyvenimą penkioms sekundėms mažiausiai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų