Azijietiška virtuvė – ne tik gardi, bet ir itin sveika. Ne veltui Azijos tautų gyvenimo trukmė viena ilgiausių pasaulyje. Ne paslaptis, jog dalis ilgaamžiškumo slypi maiste. Siūlomepaskanauti tradicinės azijietiškos vištienos sriubos!
800 g konservuoto vištienos sultinio (2 indeliai)
1 puodelis vandens
100 g udon ar soba makaronų (1 puodelis)
1 vidutinio dydžio paprika, supjaustyta kąsnio dydžio gabaliukais
0,3 puodelio svogūnų laiškų
1 šaukštas miso
1 šaukštas tarkuoto imbiero
0,125 šaukštelio maltų raudonųjų pipirų
1,5 puodelio virtos vištienos arba kalakutienos
1 puodelis šviežių pupelių ankščių (arba 100 g šaldytų pupelių ankščių)
Gaminimas:
Dideliame puode sumaišykite sultinį ir vandenį užvirkite. Sudėkite makaronus. Vėl užvirkite, sumažnkite ugnį. Uždenkite ir troškinkite 6 minutes. Sudėkite papriką, svogūnus, miso, imbierą ir 1/8 šaukštelio susmulkintų raudonųjų pipirų. Įdėkite vištieną. Vėl užvirkite. Sumažinkite ugnį; troškinkite ušdengtą 3 minutes. Sudėkite pupelių ankštis. Troškinkite neuždengę dar 1 minutę.
Supilstykite sriubą į lėkštes. Jei norite, papuoškite susmulkintais raudonaisiais pipirais.