Australų mokslininkai bando išvesti mažiau riaugėjančią avį, kuri ne taip prisidės prie visuotinio atšilimo, - praneša „BBC“.
Mokslininkai šiuo metu siekia identifikuoti genetinę priežastį, kuri lemia, jog vienos avys riaugčioja dažniau negu kitos.
Riaugėjimas daug labiau prisideda prie aplinkos taršos negu, pavyzdžiui, dujų kaupimasis.
Anot aplinkosaugininkų, 16% šiltnamio efekto emisijų šalyje kyla iš agrikultūros. Teigiama, jog 66% iš jų sukelia riaugėjantys gyvuliai.
Mokslininkai bandymus su avimis atlieka specialiai tam pritaikytuose garduose.
Testai iki šiol buvo atlikti su 200-ais avių. Pirminiai duomenys rodo, kad daugiau ėdančios avys yra linkusios daugiau riaugėti.
Kaip bebūtų, pasak mokslininkų, riaugėjimo kiekis priklauso ir nuo individualių avies savybių.