• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nors princesės Dianos kova su valgymo sutrikimu visuomenėje nebuvo paslaptis, tačiau 1992 m., išsiskyrusi su princu Čarlzu (dabartiniu karaliumi Karoliu III), tautos numylėta princesė pradėjo propaguoti sveikesnį ir tvaresnį gyvenimo būdą.

7

Nors princesės Dianos kova su valgymo sutrikimu visuomenėje nebuvo paslaptis, tačiau 1992 m., išsiskyrusi su princu Čarlzu (dabartiniu karaliumi Karoliu III), tautos numylėta princesė pradėjo propaguoti sveikesnį ir tvaresnį gyvenimo būdą.

REKLAMA

Buvęs jos vyriausiasis virėjas Darrenas McGrady anksčiau išskirtiniame interviu žurnalui „HELLO!“ atviravo apie pokyčius:

„Kai persikėliau gyventi į Kensingtono rūmus, princesė jau sirgo bulimija ir kalbėjo apie tai, tikėdamasi, kad apie ligą ims kalbėti ir kiti žmonės. Vėliau ji sugrąžino savo gyvenimą į vėžes.

Pasveikusi po ligos ji kasdien treniruodavosi sporto salėje ir atrodė geriau nei kada nors anksčiau. Ji pasikeitė, sveikai maitinosi“. Toliau jis dalijosi įžvalgomis, ką ir kada ji valgė, rašoma hellomagazine.com.

Ką valgydavo princesė Diana?

1989 m. interviu laikraščiui „Saturday Evening Post“ jis pasakojo, kad iki tol Diana dieną pradėdavo nuo greipfrutų, sausainių ir skrebučio.

Kai Darrenas prisijungė prie Dianos sveikatingumo kelionėje, ji pradėjo valgyti sotesnį maistą, o Darrenas sakė, kad vienas mėgstamiausių jos patiekalų buvo „kiaušinis „Suzette“, t. y. kepta bulvė, kurios dugne buvo pridėta špinatų, o ant viršaus – kiaušinis su trupučiu olandiško padažo“.

D. McGrady prisiminė, kad vienas mėgstamiausių Dianos pietų patiekalų buvo paprikos, įdarytos cukinija, grybais, ryžiais, mocarelos ir parmezano sūriu su rūkytų pomidorų pipiriniu padažu.

Princesė niekada nevalgydavo 3 produktų

1981 m. globos namai Johanesburge (Pietų Afrika) parašė karališkosios šeimos nariams, prašydami pateikti jų mėgstamiausius receptus, kuriuos būtų galima surinkti į kulinarinę knygą.

REKLAMA
REKLAMA

2020 m. sausį buvo paskelbtas Dianos asmeninio sekretoriaus Oliverio Everetto atsakymas, kuriame teigiama, kad ji dažniausiai valgydavo ukrainietišką burokėlių sriubą. Jame buvo išvardyti šie ingredientai: burokėliai, natūralus jogurtas, svogūnai, vištienos sultinys, pienas, grietinė, druska ir pipirai.

REKLAMA

Darrenas pridūrė, kad „princesė niekada nevalgė didelio kiekio raudonos mėsos. Ji niekada nevalgė jautienos, niekada nesirinko kiaulienos, retkarčiais, kai priimdavo svečius, suvalgydavo ėrienos, bet dažniausiai valgydavo vištieną, žuvį arba vegetariškus patiekalus.“

Diana prašė, kad Darrenas vengtų skrandžiui sunkių padažų ir kremų, tačiau ji leido sau saldų desertą – duonos ir sviesto pudingą.

„Kartkartėmis ji suvalgydavo nedidelę porciją, – paaiškino Darrenas. „Ir tik tada, kai namuose būdavo Williamas ir Harry; kai būdavo viena, ji to neprašydavo.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų