Du kartus per savaitę karalienė gauna sąrašą su valgiaraščio pasiūlymais ir pažymi tai, kas jai patinka. Kokie pasirinkimai yra šiame sąraše?
„Bright Side“ dalijasi tuo, kas žinoma apie žymiausios pasaulyje moters valgiaraštį. Šiame valgiaraštyje verta pasižvalgyti naudingų patarimų – juk tinkama mityba yra būtina sąlyga ilgam ir sveikam gyvenimui.
Karalienė kiekvieną ankstų rytą pradeda arbatinuku šviežiai užplikytos „Earl Grey“ arbatos be cukraus ir keliais sausainiais.
Paprastai pusryčiams karalienė valgo vaisius ir dribsnius. Kartais ji sau leidžia paskanauti skrebučių su uogiene ar marmeladu ir, ypatingomis progomis, mėgaujasi kiaušiniene su rūkyta lašiša ir trupučiu trumų. Pasak buvusio jos virėjo, šviežius trumus ji valgydavo tik kalėdiniu laikotarpiu, kai gaudavo jų dovanų.
Pasirodo, prieš pietus karalienė mėgsta išgerti kokteilį – džiną su „Dubbonet“, daug ledo ir griežinėliu citrinos.
Pietūs karalienei patiekiami 13 valandą. Paprastai pietums ji valgo žuvį, pavyzdžiui, ant grotelių keptą Doverio jūrų liežuvį špinatų patale ar su žaliosiomis cukinijomis arba paprastą ant grotelių keptą vištieną su salotomis.
Dažniausiai karalienė vengia krakmolingo maisto, todėl jos valgiaraštyje nėra makaronų, ryžių ar bulvių.
Popiečio arbatėlė jai patiekiama su medumi ir biskvitiniu pyragu su kremu, o taip pat su šokoladiniu sausainiu tortu, kurį Jos Didenybė tiesiog dievina.
Pasak buvusio jos virėjo McGrady‘o, Karališkosios Arbatos metu privalomi dviejų tipų sumuštiniai, pavyzdžiui, sumuštiniai su agurkais ir lašiša bei su kiaušiniais ir majonezu, arba sumuštiniai be plutelių su kumpiu ir garstyčiomis. Be to, karalienė mėgsta „Uogienės monetėles“ – tai duona su sviestu ir uogiene, supjaustyta monetos dydžio apskritimais.
Karalienė Elžbieta II vakarienei pageidauja mėsos iš vietinių ūkių. Jos mėgstamiausias patiekalas - galų steikas, patiekiamas su grybų, grietinėlės ir viskio padažu.
Ji taip pat labai mėgsta sekmadieninį barbekiu, o kartais valgo ir ėrieną, rostbifą (keptą jautieną), avieną ir kurapką. Bet kokia mėsa karalienei turi būti patiekiama gerai iškepusi. Po pagrindinio patiekalo karalienė valgo Vindzoro rūmų šiltnamiuose auginamas braškes ar persikus.