Vištiena yra daugelio valgiaraščių vienas esminių ingredientų, nebent maitinatės vegetariškai ar veganiškai. Tačiau daugeliui mėsą vartojančių žmonių vištiena neretai atrodo nuobodokas patiekalas.
Jei manote, kad vištiena, kuri yra labai universali mėsa, skani būna tik su specialiais prieskoniais ar padažais, arba makaronų patiekaluose, greičiausiai ją ruošiate ne taip. Pastaruoju metu aiškėja vis daugiau klaidų, kurias ruošdami maistą namuose daro daugelis.
Pradedant tobulais pusryčiais su šonine, dešrelėmis ir kiaušinienę, baigiant jautienos didkepsniais – visko galima išmokti. Taip pat verta atkreipti dėmesį į tai, kaip greitai paruošti šaldytą maistą. Panašiai ir su vištiena – visai nesunku tobulai išsikepti gardžią vištienos krūtinėlę, šlaunelę ar sparnelių, tik reikia žinoti, kaip. Vištienos mėgėjams patariama ją ruošti vienu tam tikru būdu – tik taip neteks paaukoti skonio.
Klaida, kurią darome visi
Didžiausia klaida, kurią žmonės daro ruošdami vištienos krūtinėlę, yra jos perkepimas, sako geriausi virtuvės šefai. Todėl patariama tiksliai žinoti, kiek laiko reikės kepti mėsą. Tokiu būdu kepimas bus tobulas ir vištienos skonis bus neprilygstamas.
Kaip nesuklysti
Valgant vištieną didžiausia baimė yra apsinuodyti žalia mėsa, todėl daugelis galvoja, kad atsarga gėdos nedaro, ir verčiau jau perkepa mėsą, nei ją patiekia pusžalę. Kad ir kokiu būdu beruoštumėte vištieną, vidinė jos temperatūra turi būti 74℃. Virtuvės šefai sako, kad esminė vištienos ruošimo priemonė yra maisto termometras, rašoma kentlive.news.
Jei norite minkštos ir sultingos mėsytės, taip pat rekomenduojama negailėti prieskonių – tai gali būti tiek paprasta druska ir pipirai, tiek įvairesni prieskonių deriniai. Nepakenks ir truputį pamarinuoti vištieną prieš ją kepant.