Vieni mano, kad ryžius galima mesti tiesiai į puodą ir apie jokį plovimą nė negalvoja, o kiti yra įsitikinę, jog šias kruopas plauti privalu, kitaip jos gali būti sugadintos. Tiesa tokia, kad abi grupės žmonių yra tam tikra prasme teisios, mat tai priklauso nuo ryžių rūšies ir to, kam juos naudojate, rašoma mashed.com.
Pavyzdžiui, jei gaminate rizotą ar kitą patiekalą, kuriam naudojate trumpagrūdžius ryžius, jų plauti nerekomenduojama. Ant ryžių paviršiaus esantis krakmolingas sluoksnis suteikia daugiau lipnumo, o jis reikalingas norimai patiekalo tekstūrai pasiekti.
Tuo metu jei turite reikalų su vidutinio ilgio ir ilgagrūdžiais ryžiais, juos reikėtų plauti pirmiausia dėl to, kad būtų atsikratoma visų cheminių medžiagų, kurios galėjo būti naudojamos malimo procese. Taip pat plaunant ryžius, yra atsikratoma perteklinio krakmolo, kuris galėtų ryžius sulipinti.