• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Mano namuose kotletai kepami tikrai retai ir ne todėl, kad aš jų nemėgstu. Oi ne, juos galėčiau valgyti kartą į savaitę, bet gaminu rečiau, nes vaikai nevalgo. Bet man šis maistas, tai toks jaukus, naminis, lyg sena močiutės antklodė, kuri sušildo ir gera viduj. Vakar sulaukiau labai daug jūsų žinučių, kad parašyčiau receptą, tad dalinuosi. P. s. labai sultingi, minkšti ir greitai pagaminami. Masę galima palaikyti šaldytuve 20 minučių ir tada kepti kotletus, bet aš kepu iškart“, – rašo tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta.

„Mano namuose kotletai kepami tikrai retai ir ne todėl, kad aš jų nemėgstu. Oi ne, juos galėčiau valgyti kartą į savaitę, bet gaminu rečiau, nes vaikai nevalgo. Bet man šis maistas, tai toks jaukus, naminis, lyg sena močiutės antklodė, kuri sušildo ir gera viduj. Vakar sulaukiau labai daug jūsų žinučių, kad parašyčiau receptą, tad dalinuosi. P. s. labai sultingi, minkšti ir greitai pagaminami. Masę galima palaikyti šaldytuve 20 minučių ir tada kepti kotletus, bet aš kepu iškart“, – rašo tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta.

REKLAMA

Reikės:

  • 900 g maltos vištienos krūtinėlės;
  • 50 g sviesto;
  • 1 kiaušinis;
  • 2 šaukštai manų kruopų;
  • 2 šaukštai majonezo;
  • druskos ir pipirų pagal skonį;
  • pagal poreikį česnakinės druskos;
  • aliejaus kepimui.

Vištienos filė sumalame. Į maltą mėsą sudedame sviestą (minkštas turi būti), kiaušinį, manų kruopas, majonezą, prieskonius ir gerai išmaišome. Masė bus minkšta, bet jei norit tvirtesnės masės – palaikykite šaldytuve 20 min.

Formuojame nedidelius kotletus ir kepame keptuvėje su aliejumi iki kol iškeps. Valgome su norimu garnyru, bet man skaniausia su bulvių koše, kurią visada plaku su mikseriu ir ji būna minkšta ir puri.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų