Šis pyragas buvo gamintas aplink Kalėdas, bet aguonų juk yra visus metus! Tad siūlome išbandyti tikrai gardų, kiek nostalgiškai primenantį Smilgos kalėdinį jogurtą ar sūrelį su aguonomis, tortą.
Ko reikės:
- vanilės
- kakavos (pagal skonį)
- ksilitolio (arba kito saldiklio) pagal skonį
- kupinos saujos migdolų
- žiupsnelio druskos
- ¼ stiklinės kokosų aliejaus
- poros citrinų
- ⅓ - ¼ stiklinės augalinio pieno
- galingo blenderio
Užmerkite porai valandų:
- kupiną saują datulių
- 150 g anakardžių
- 125 g aguonų
Kaip gaminti:
a) Padas:
- Sumalame mirkytas datules į tyrę.
- Atskirai sumalame migdolus.
- Sumaišome migdolus ir datules, įberiame truputį druskos ir gerokai kakavos. Turi gautis beveik trupininės tešlos konsistencija.
- Ja išklojame skardą (naudota 24 cm skritulio forma).
- Dedame į šaldiklį.
b) Kremas:
- Į blenderį sudedame aguonas, anakardžius, ksilitolį, vanilę, tirpintą kokosų aliejų, citrinos sultis (galite įmesti ir citrinos žievelės), augalinį pieną.
- Viską sublenderiuojame aukščiausiomis apsukomis, kol masė taps vientisa, išskyrus likusias aguonas. Paragaukite, ar visko užtenka.
Ant pado užpilame kreminę masę, kišame į šaldiklį nakčiai. Išimame ryte ir laikome šaldytuve.
Skanaus!
Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Už šios savaitės receptą dėkojame tinklaraščiui @ta_proga.