Ingredientai:
- 3 vištienos krūtinėlės;
- 2 šaukštai miltų;
- 1 šaukštas bulvių krakmolo;
- 2 kiaušiniai;
- druskos ir pipirų pagal skonį;
- 1 šaukštelis česnako granulių;
- 1/2 šaukštelio džiovinto čiobrelio;
- 1/2 šaukštelio džiovinto raudonėlio;
- 1 šaukštelis rūkytos paprikos miltelių.
Vištienos krūtinėlę perpjauname pusiau ir išmušame (nereikia labai plonai). Kiekvieną vištienos kepsnį gerai ištriname druska, pipirais, čiobreliu, raudonėliu, česnako granulėmis ir rūkyta paprika.
Apvoliojame plaktame kiaušinyje ir miltuose bei krakmolo mišinyje. Dedame į keptuvę su įkaitintu aliejumi ir kepame iš abiejų pusių, kol gražiai apkeps.
Masė krūtinėlės užkepimui:
- 4 marinuoti agurkėliai ir 1 šaukštelis jų skysčio;
- 100 g fermentinio sūrio;
- 2 šaukštai majonezo.
Agurkėlius supjaustome nedideliais kubeliais arba griežinėliais, pilame skystį, dedame tarkuotą sūrį, majonezą ir gerai išmaišome.
Į kepimo skardą dedame vištienos kepsnius ir uždedame paruoštą sūrio ir agurkėlių masę. Dedame į orkaitę ir kepame 200 laipsnių apie 10 minučių, kol sūris gražiai išsilydo.