Dabar jau visada uogienes verdu tik su uogienių cukrumi. Galiu nebijoti, kad uogienė pradės rūgti ar atsiras pelėsis. Man patinka ir uogienių konsistencija verdant su uogienių cukrumi.
Reikės: 1 kg uogienių cukraus; 2 kg braškių.
Braškių uogienė
Braškes nuplauname, nuskabome kotelius. Sudedame į puodą. Šiek tiek pamaišome su mediniu šaukštu, kad braškės pasitrintų ir išleistų savo sultis. Užverdame. Sudedame cukrų ir paverdame apie 15 min. supilstome į švariai išplautus ir iškaitintus stiklainiukus.
Apverčiame dangteliais žemyn. Aš visada uogienes prikloju storu rankšluosčiu ir laukiu, kol atvės. Tada uogienių stiklainiukai keliauja į rūsį. Ir laukia žvarbaus rudens, ar šaltos žiemos popietės, kad nors truputį galėtų priminti vasaros skonį.
Patiko straipsnis? Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite svarbiausias dienos naujienas bei įdomiausius straipsnius kiekvieną darbo dieną 11 val. Tiesiai į Jūsų el. paštą!