• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Braškė – karališka vasaros uoga. Kai turiu jų „visą kalną“, vos spėju dalinti. Vienos keliauja į šaldiklį sveikos uogos, kitos į ledukų kubelius su mėtos lapeliu, dar kitos tiesiog trintos su cukrumi. Iš kitų verdu skaniausią braškių uogienę“, – sako tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė.

„Braškė – karališka vasaros uoga. Kai turiu jų „visą kalną“, vos spėju dalinti. Vienos keliauja į šaldiklį sveikos uogos, kitos į ledukų kubelius su mėtos lapeliu, dar kitos tiesiog trintos su cukrumi. Iš kitų verdu skaniausią braškių uogienę“, – sako tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė.

REKLAMA

Dabar jau visada uogienes verdu tik su uogienių cukrumi. Galiu nebijoti, kad uogienė pradės rūgti ar atsiras pelėsis. Man patinka ir uogienių konsistencija verdant su uogienių cukrumi.

Reikės: 1 kg uogienių cukraus; 2 kg braškių.

Braškių uogienė

Braškes nuplauname, nuskabome kotelius. Sudedame į puodą. Šiek tiek pamaišome su mediniu šaukštu, kad braškės pasitrintų ir išleistų savo sultis. Užverdame. Sudedame cukrų ir paverdame apie 15 min. supilstome į švariai išplautus ir iškaitintus stiklainiukus.

Apverčiame dangteliais žemyn. Aš visada uogienes prikloju storu rankšluosčiu ir laukiu, kol atvės. Tada uogienių stiklainiukai keliauja į rūsį. Ir laukia žvarbaus rudens, ar šaltos žiemos popietės, kad nors truputį galėtų priminti vasaros skonį. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų