• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus?

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus?

REKLAMA

Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės desertas.

Jums reikės:

50g moliūgo tyrės; 400ml kokosų pieno; 1 vanilės ankšties; 2 šaukštų cukraus pudros ar saldiklio; 1/2 šaukšto agar agar tirštiklio

Kaip gaminti:

Į nedidelį puodą supilame kokosų pieną, moliūgų tyrę ir cukraus pudrą. Užverdame vis pamaišant. Kai užverda, įberiame agar agar ir gerai išmaišome. Verdame dar 3 min. nuolat maišant. Prapjauname vanilės ankštį, sėklas nubraukiame į verdantį skystį. Išjungiame ir supilame į nedidelius indelius.

Atvėsiname ir dedame bent valandai į šaldytuvą sustingti.

Patiekiame su rūgščia uogiene ar džemu. 

Skanaus!

Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos  „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Už šios savaitės receptą dėkojame tinklaraščiui @odėdaržovėms.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų