Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės desertas.
Jums reikės:
50g moliūgo tyrės; 400ml kokosų pieno; 1 vanilės ankšties; 2 šaukštų cukraus pudros ar saldiklio; 1/2 šaukšto agar agar tirštiklio
Kaip gaminti:
Į nedidelį puodą supilame kokosų pieną, moliūgų tyrę ir cukraus pudrą. Užverdame vis pamaišant. Kai užverda, įberiame agar agar ir gerai išmaišome. Verdame dar 3 min. nuolat maišant. Prapjauname vanilės ankštį, sėklas nubraukiame į verdantį skystį. Išjungiame ir supilame į nedidelius indelius.
Atvėsiname ir dedame bent valandai į šaldytuvą sustingti.
Patiekiame su rūgščia uogiene ar džemu.
Skanaus!
Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Už šios savaitės receptą dėkojame tinklaraščiui @odėdaržovėms.