• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Noriu pasiūlyti labai paprastą ir be galo skanų marinatą, kuris turi malonią rūgštelę. Užpilti marinatu galite bet kokias mėgstamas daržoves – agurkus, pomidorus, paprikas, šparagines pupeles ir pan.“, – sako tinklaraščio autorė Edita.

„Noriu pasiūlyti labai paprastą ir be galo skanų marinatą, kuris turi malonią rūgštelę. Užpilti marinatu galite bet kokias mėgstamas daržoves – agurkus, pomidorus, paprikas, šparagines pupeles ir pan.“, – sako tinklaraščio autorė Edita.

REKLAMA

Reikės: 1 l vandens; 1 v.š. druskos; 4 v.š. cukraus; 100 g acto (9%); prieskonių (lauro lapelių, pipirų mišinio, garstyčių grūdelių ir pan.).

Daržovių marinatas

Išvardintus ingredientus sudedame į puodą. Kai užvirs ir ištirps druska bei cukrus, marinatas paruoštas. Stiklainiukus išplaukite, iškaitinkite orkaitėje.

Sudėkite daržoves ir užpilkite marinatu. Užsukite dangtelius ir palikite atvėsti kambario temperatūroje. Perneškite į vėsią patalpą ir kai tik bus noras, patiekite prie mėgstamo patiekalo.

Šaltinis: Oditėlės blogas

Viskas būtų gerai, nebogas marinatas, tik yra vienas bet.Kam reikia šitiek cukraus ir acto vienam litrui vandens.Tai tiesiog nesąmoninga.Jug dedama konservantas - druska, tai acto šitokį kiekį ir dar tokiam mažam kiekiui vandens tikrai nesąmoninga, tas pats ir su cukrumi.Čia gaunasi nebe marinatas, o saldžiarūgštis sirupas su druska.Dievulėliau, šitaip sveikatas patys ir sugadiname.Mūsų skrandžiuose tik ir prikimšti:cukrumi, druska, actu ir riebalais.Jau negana, kad Lietuvoj nebegalima normalios duonos nusipirkti vie cukrus, kokią beragausi ar namuose keptas ar urmu gaminančias.Šlykštu, duona ir turi būti duona.Tas pats su mėsos rūkytos, džiovintos gaminiais.Jeigu jos nori oaragauti, tai šalia pasidėk kibirą vandens.Mėsos nei skonio, nei aromato nebėra.Griauži tą gabalėlį kaip druskos gabalą.Žuvis rūkyta, sūdyta, džiovinta tas pats.Jau pažvelgus matai tiek privaryta druskos, kad visas žuvies paviršius druska išmuštas lyg šerkšnu padengta.Neaišku ką veikia mūsų Lietuvos veterinarijos ir maisto kontrolieriai, kad netikrinama pagaminta produkcija, netikrinami gamintojai kokią išleidžia į prekybos centrus produkciją ir ką vartotojas įsigyja.Tokia baisi kokybė jau virš 39metų.Maitina gyventojus druska ir cukrumi, nirs medikai skambina kasdien pavojaus varpais, laidas veda per TV,internete mirga kasdien medikų straipsniai jog druska ir cukrus baltoji mirtis.Bet mūsų šalyje kas beateitų į valdžią visi kaip susitarę nieko nemato, nes nenori matyti, todėl ir nereikia nieko daryti.Kam dirbti, jeigu puikus atlyginimas mokamas už kavutės gėrimą.O verslas suka ir suka tą druskos ir cukraus malūnėlį.Jeigu per sūrus gyvenimas, tai pasaldins, jei per saldus, tai pasūdys.Taip ir maitinami esame metai iš metų, dešimtmečių dešimtmečiai.Todėl skaitant tokį receptą pagauriai per kūną eina.
Nekaitinu orkaitėje stiklainių, o švariai išplautus užplikau verdančiu vandeniu. Tikrai nesilaikys per žiemą tik užpylus marinatu, o reikia bent porą kartų juo užpilti ir šiltai apdengti. Bent jau agurkus.
Nieko naujo tas pats per tą patį bele parašyt
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų