• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tikima, jog kaip sutiksite Naujuosius metus, taip klostysis visi ateinantys metai. Moterys puošiasi dailiausiomis suknelėmis, iki smulkmenų planuojamos vakaro detalės, net pasirūpinama sėkmę lemiančiais užkalbėjimais, tačiau lietuvė astrologė teigia, jog šių Naujųjų metų sutikimo svarbiausias akcentas – vaišių stalas.

Tikima, jog kaip sutiksite Naujuosius metus, taip klostysis visi ateinantys metai. Moterys puošiasi dailiausiomis suknelėmis, iki smulkmenų planuojamos vakaro detalės, net pasirūpinama sėkmę lemiančiais užkalbėjimais, tačiau lietuvė astrologė teigia, jog šių Naujųjų metų sutikimo svarbiausias akcentas – vaišių stalas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Pasitinkant Naujuosius metus privaloma tinkamai paruošti šventinį stalą, tai lyg maginis talismanas, lemiantis naujų metų sėkmę. Viskas, kas vyks prie vaišių, susirinkusiems turės maginę sakralią reikšmę ir patiekalų gausa ar skurdumas pritrauks arba atstums laimę užstalės svečiams. Taigi, šiais metais būtina iš anksto iki smulkmenų būtina apgalvoti viską“, – pataria astrologė.

REKLAMA

Kaip turi atrodyti stalas?

Anot astrologės, vaišių stalas turėtų atspindėti žmogaus įsitikinimus ir gyvenimo būdą, todėl visais būdais reikėtų vengti vegetarui atsidurti tarp mėsėdžių, žydui tarp valgančių kiaulieną, ekologui tarp kailiais pasipuošusių moterų ir kitose panašiose situacijose.

„Indai turėtų būti brangesni už kasdien naudojamus ir būtinai pagaminti iš natūralių medžiagų: molio, stiklo, porceliano, tačiau jokiu būdu maisto nepatiekite plastmasiniuose ar vienkartiniuose induose. Be to, ant stalo turėtų puikuotis daug indų, kur kas daugiau, nei planuojamas svečių skaičius. Tiek indais, tiek patiekalais stalą reikėtų nukrauti taip, kad nebeliktų laisvos vietos net pelei pralįsti. Prisiminkite – kuo gausesnis stalas, tuo skalsesni laukia metai“, – aiškina astrologė.

REKLAMA
REKLAMA

Rekomenduojamos stalo dekoravimo spalvos: raudona, akinamai balta bei tamsiai žalia, pilka ar rusva. Vis dėlto, puošiant stalą reikėtų nesivaikyti madų, o atsižvelgti į savo norus bei stilių.

Vaišės – kuo gausesnės

Patiekiamas maistas nebūtinai privalo būti tradicinis ar ypač sveikuoliškas, o geriausias pasirinkimas – visų svečių ne kartą išbandyti ir jau pamėgti patiekalai. Astrologė teigia, kad šeimininkės virtuvėje Šuns metais pranoks pačios save, o Naujųjų metų vakarienei ypač tinkamas rūkytas ir konservuotas, raugintas ir sūdytas, pikantiškas ir delikatesinis maistas. Taip pat grybų, žuvies ir daržovių įvairovė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Maisto skonis gali būti kiek aštresnis ar sūresnis, tačiau jokiu būdu ne prėskas. Be abejo, porcijos reikalingos kuo didesnės, kad net svečiai imtų stebėtis. Desertui tinkami egzotiniai vaisiai, kaip mandarinai ir apelsinai, persimonai, kiviai, prie jų būtini ledai, želė, o jei šeimininkė svečius nori nustebinti desertu – rinkitės gaminti didelį vaisių tortą be cukraus“, – sako astrologė.

REKLAMA

Siekiant užtikrinti Naujųjų metų sėkmę, jų sutikimui ant stalo netinkama patiekti duoną, įvairius kepinius, pyragus, kruopas. Taip pat netinkami trapus ir birus maistas, pieno produktai, o deserto metu būtina atsisakyti saldainių ir kito maisto, kuriame gausu cukraus.

Astrologė priduria, kad Šuns metams tinkami trankūs vakarėliai, vaišėmis nukrauti stalai ir prisivalgymas iki soties, tad norint metus sutikti tinkamai ir garantuoti jų sėkmę – pamirškite kuklias šventes.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų