• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ką ilgą laiką Lietuvoje gyvenantys užsieniečiai galvoja apie mūsų nacionalinę virtuvę, valgymo ir gėrimo įpročius? Šio trečiadienio Lietuvos televizijos laida „Europos vidury“ – apie duoną mūsų kasdieninę.

REKLAMA
REKLAMA

Ne tik svetimų bėdų, bet ir maisto žinovė, laidos vedėja Edita Mildažytė pavargo nuo lietuvių keliaklupsčiavimo karbonadams ir cepelinams: „Mūsų nacionalinės virtuvės tradicija sovietmečiu nutraukta. Tarsi užbetonuota, papilta žemės, o ant jos pasėta jaunos žolės. Taip gimė „bulvių“ kultūra.“

REKLAMA

Yra kai kas dar baisiau – riebalai. Pavojaus varpais skambina  japonė Akiko Tutlys: „Aš niekaip nesuprantu, kodėl ant penkių sumuštinių reikia užtepti pusę pakelio sviesto..?“ Jai pritaria libanietis Osama: „Lietuviai valgo riebiai ir daug. Po porcijos cepelinų gali tik gulėti.“

REKLAMA
REKLAMA

Lietuviško kulinarijos paveldo puoselėtoja Birutė Imbrasienė plauna lietuvių „cepelinaėdžių“ reputaciją: „Cepelinai nėra nacionalinė virtuvė. Tai sovietmečio paveldas, kai iš žmonių žemę atėmė, grūdų auginti nebuvo kur ir bulvė tapo šeimos maitintoja. Mažame sklype jų galima užauginti savo šeimai ir vaikams.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

O kai puslitrį degtinės „ant galvos“ susiverčiam? Tautiečių garbę gina restoranų savininkas Arūnas Oželis: „Gerti mus išmokė rusai.“

Jungtinėje Karalystėje ilgai gyvenęs žurnalistas Andrius Užkalnis negali nelyginti lietuvių su britais: „Pirmiausia ryšį su žeme prarado britai. Dėl pramonės vystymosi čia pirmiausia atsirado ir pramoninis maitinimas.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų