Vyras dirba Kalifornijos restorane „The Napa Valley Train“. Šis restoranas ypatingas tuo, kad jis įrengtas traukinyje, kuris apie 3 valandas važiuoja pro garsiausius vyno slėnius, o keleiviai gali mėgautis šiais vaizdais skanaudami ypatingais patiekalais ir gurkšnodami puikiausią vyną.
Pirmadienio popietę K. Mcdonaldas surengė smagią pažintinę išskirtinių patiekalų pamoką Lietuvos geriausių restoranų virtuvių šefams. Jis gamino švelnaus skonio kreminę omarų sriubą, kurią gardino viskiu ir peletrūno prieskoniais, o vėliau, ruošdamas savo firminę lašišą, juokavo: „Kas nemėgsta lašišos, tas mėgsta mano lašišą“.
Amerikiečių šefas džiaugėsi galimybe pristatyti savo darbą bei kitokią amerikiečių virtuvę. Vyro misija buvo paneigti mitą, kad amerikiečių virtuvė yra tik hamburgeriai ir skrudintos bulvytės: „Amerikoje gyvena žmonės iš viso pasaulio, tai kultūrų mišinys. Tad ir mano ruošiami patiekalai tą atspindi“, – sakė jis.
K. Mcdonaldas sukūrė ypač smagią nuotaiką bei gamindamas bendravo su visais susirinkusiais. Pjaustydamas lašišą, jis juokavo, jog reikia atpjauti ne per mažai, kad klientui po vakarienės nereikėtų užsukti į greito maisto restoraną ir prisikimšti mėsainių.
Beverdant omarų sriubai, ambasadorė A. Derse pagyrė puikų kvapą virtuvėje, o šefas dar kartą nepraleido progos pralinksminti svečių ir pasakė: „Tai turbūt mano losjonas po skutimosi“.
Baigęs ruošti patiekalus, K. Mcdonaldas pakvietė Lietuvos restoranų šefus prie stalo, kur ragaudami šiuos valgius ir gurkšnodami Kalifornietišką vyną, jie diskutavo apie kultūrų skirtumus, patiekalus, keisčiausius klientų reikalavimus bei kitas svarbias darbo virtuvėje detales.
Nors amerikietis neturėjo daug laiko apžiūrėti Lietuvos, anot jo, pirmas įspūdis buvo puikus: „Vilnius yra labai gražus ir romantiškas miestas, norėčiau čia grįžti kartu su žmona“, – sakė K. Mcdonaldas.