• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvai kitokią amerikiečių virtuvę pristatė jau beveik 20 metų virtuvės šefu dirbantis Kelly Mcdonaldas iš Kalifornijos. Į Lietuvą jį pakvietė Jungtinių Amerikos Valstijų ambasadorė Anne Derse.

Lietuvai kitokią amerikiečių virtuvę pristatė jau beveik 20 metų virtuvės šefu dirbantis Kelly Mcdonaldas iš Kalifornijos. Į Lietuvą jį pakvietė Jungtinių Amerikos Valstijų ambasadorė Anne Derse.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vyras dirba  Kalifornijos restorane „The Napa Valley Train“. Šis restoranas ypatingas tuo, kad jis įrengtas traukinyje, kuris apie 3 valandas važiuoja pro garsiausius vyno slėnius, o keleiviai gali mėgautis šiais vaizdais skanaudami ypatingais patiekalais ir gurkšnodami puikiausią vyną.

REKLAMA

Pirmadienio popietę K. Mcdonaldas surengė smagią pažintinę išskirtinių patiekalų pamoką Lietuvos geriausių restoranų virtuvių šefams. Jis gamino švelnaus skonio kreminę omarų sriubą, kurią gardino viskiu ir peletrūno prieskoniais, o vėliau, ruošdamas savo firminę lašišą, juokavo: „Kas nemėgsta lašišos, tas mėgsta mano lašišą“.

REKLAMA
REKLAMA

Amerikiečių šefas džiaugėsi galimybe pristatyti savo darbą bei kitokią amerikiečių  virtuvę. Vyro misija buvo paneigti mitą, kad amerikiečių virtuvė yra tik hamburgeriai ir skrudintos bulvytės: „Amerikoje gyvena žmonės iš viso pasaulio, tai kultūrų mišinys. Tad ir mano ruošiami patiekalai tą atspindi“, – sakė jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

K. Mcdonaldas sukūrė ypač smagią nuotaiką bei gamindamas bendravo su visais susirinkusiais.  Pjaustydamas lašišą, jis juokavo, jog reikia atpjauti ne per mažai, kad klientui po vakarienės nereikėtų užsukti į greito maisto restoraną ir prisikimšti mėsainių.

REKLAMA

Beverdant omarų sriubai, ambasadorė A. Derse pagyrė puikų kvapą virtuvėje, o šefas dar kartą nepraleido progos pralinksminti svečių ir pasakė: „Tai turbūt mano losjonas po skutimosi“.

Baigęs ruošti patiekalus, K. Mcdonaldas pakvietė Lietuvos restoranų šefus prie stalo, kur ragaudami šiuos valgius ir gurkšnodami Kalifornietišką vyną, jie diskutavo apie kultūrų skirtumus, patiekalus, keisčiausius klientų reikalavimus bei kitas svarbias darbo virtuvėje detales.

Nors amerikietis neturėjo daug laiko apžiūrėti Lietuvos, anot jo, pirmas įspūdis buvo puikus: „Vilnius yra labai gražus ir romantiškas miestas, norėčiau čia grįžti kartu su žmona“, – sakė K. Mcdonaldas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų