Trečiadienio popietę sostinės restorane „Zoe's Bar and Grill“ vyko antrasis gurmaniškų sūrio patiekalų čempionatas. Jame jėgas išbandė pamogų pasaulio atstovai ir virėjai-profesionalai.
Profesionalų gretas sudarė laidos „Mitų griovėjai“ atstovai: Martynas Praškevičius, Ali Gadžijevas, taip pat nuolat po Europos šalis keliaujantis virėjas Linas Kisala. Pastarieji virtuvėje kone darė stebuklus, patiekalams naudodami ne tik maisto produktus - jų kūriniuose buvo galima buvo aptikti ir lauko gėlių.
Neprofesionalai, tačiau ne mažiau kūrybiški buvo ir mėgėjų lygos dalyviai: dizaineris Aleksandras Pogrebnojus, atlikėja Lidija Rasutis ir televizijos laidų vedėja Kristina Savickytė- Damanskienė.
„Paragaukit ir pasakykit, ar skanu? Tik sugalvojau, manau, vasarai tiks“, - naujo ledų deserto receptas A. Pogrebnojui kilo renginio metu.
Ledai su mėlynuoju sūriu – tokį skanėstą susirinkusiems siūlė vyras. Vieni ne iš karto suprato, kas sudaro minėtą desertą, kiti nenustodami gyrė dizainerio idėją.
Čempionate drabužių kūrėjas gamino blynus, pagardintus uogomis ir bazilikais bei sūriu. L. Rasutis susirinkusiems pristatė kriaušes su karamele iš sviesto ir medaus su mėlynuoju sūriu ir kedro riešutais. Kaip visada, moteris spinduliavo gerą nuotaiką, prie viryklės ji šmaikštavo, gaivinosi vėduokle ir šoko.
„Man patinka būti gera šeimininke namuose, tad gaminu viską, ką sugalvoju“, - portalui Balsas.lt pasakojo L.Rasutis. Moteris buvo atvira: namuose jai svetimas lyginimas. Ji mielai rinktųsi dažniau gaminti ar plauti indus.
Juodos duonos, vyšninių pomidoriukų ir fetuvos sūrio bokštelių kompozicija, šparagai su fetos sūrio ir skilandžio kremu, deginto česnako pudra ir naminės ajerų duonos trupiniais – tai tik dalis čempionate buvusių patiekalų. Nugalėtoju jame tapo profesionalus virėjas ir televizijos laidos „Mitų griovėjai“ atstovas Martynas Praškevičius.