7. Mityba ir senėjimas – išnaudokite mitybos pranašumus
Tai, ką mes valgote, tiesiogiai veikia mūsų kūną, pastebima odos ir plaukų būklėje. Kaip jau daugeliui teko girdėti, Japonija garsėja sveikais ilgaamžiais žmonėmis, tad buvo bandoma išsiaiškinti, kas gi lemia tokį neįprastai ilgą gyvenimą. Išssiaiškinta, kad dauguma japonų minta javais, daržovėms ir vaisiais. Jų mityboje mažai raudonos mėsos, pieno produktų, kiaušinių. Čia ir pirmoji pamoka – protingai pasirinkti riebalų ir angliavandenių kiekį. Vietoj baltos duonos, pyragų, įvairiausių keksiukų patariama pradėti vartoti grūdėtą duoną, nesmulkintų grūdų makaronus, riešutus. Tyrimai s įrodyta kad vegetariška mityba yra sveikesnė, nei besiremianti gyvūniniais baltymais. Vaisiuose, daržovėse, nesmulkintuose grūduose gausu skaidulų, maistingųjų medžiagų.