Pateikiame 5 priežastis, kodėl ir jūs turėtumėte rinktis Tenerifės kryptį ir susipažinti su šia sala.
1. Paplūdimiai
Tenerifė skirstoma į dvi salos dalis, išsiskiriančias skirtingais kraštovaizdžiais bei klimatais. Šias skirtingas salos dalis skiria kalnų grandinė: šiltesni, labiau saulėti pietūs su smėlio paplūdimiais ir vėsesnė šiaurė, su vešlia tropine augmenija, bananų plantacijomis ir juodo-pilko smėlio paplūdimiais.
Šiaurinėje salos dalyje rekomenduojama aplankyti egzotiškus juodojo smėlio paplūdimius: Playa de la Arena bei Playa Jardin. Norintiems auksinio smėlio paplūdimių, verta aplankyti Playa de las Teresitas paplūdimį, kuriame smėlis atvežtas net iš Sacharos dykumos.
2. Karnavalas
Santa Cruz de Tenerife karnavalas – antras pagal populiarumą karnavalas pasaulyje, nusileidžiantis tik garsiajam Rio de Ženeiro karnavalui. Šis Tenerifėje vykstantis renginys, kuriame gausu spalvingų kostiumų bei Lotynų Amerikos muzikos, vyksta kiekvieną vasario mėnesį ir tęsiasi iki kovo mėnesio vidurio.
3. Parkai
Lankomiausia vieta visoje Tenerifės saloje – Nacionalinis Teidės parkas. Jame stūkso aukščiausias Ispanijos kalnas – El Teidė, iškilęs 3718 m virš jūros lygio. Parkas, išsiskiriantis unikaliais peizažais, mineralų nudažytomis uolomis, sustingusiomis lavos upėmis, primenančiomis Marso ir Mėnulio paviršių, yra įtrauktas į UNESCO paveldo sąrašą.
Taip pat daugeliui Tenerifėje yra žinomas botanikos ir zoologijos sodas – Loro parkas, kuriame rekomenduojama praleisti visą dieną. Dar vienas – Anaga parkas, lankytojus traukiantis dėl didelės bioįvairovės, kuomet pasivaikščiojimas parke atmintyje įsirėžia dėl žadą atimančių kalnų vietovių bei lauramedžių giraičių.
Guimar piramidžių etnografinis parkas – lankytojus traukia dėl piramidžių, kurių atsiradimo istorija iki šiol nėra žinoma.
4. Maistas
Tenerifėje susijungia Ispanijos ir Katalonijos virtuvės patiekalai, todėl ne veltui maistas čia – dieviškai skanus. Patiekalai gardinami įvairiomis kvapniomis žolelėmis bei prieskoniais. Vietiniai salos gyventojai, gamindami maistą patiekaluose negaili petražolių, kalendros, aštriųjų pipirų ir paprikų. Vienas populiariausių vietinių patiekalų – papas arrugadas (raukšlėtos bulvės) su pikantišku žaliu pipirų padažu.
5. Klimatas
Tenerifėje vidutiniškai tėra 6 lietingos dienos per metus, todėl ši Kanarų sala traukia poilsiautojus visus metus. Vidutinė mėnesio temperatūra saloje svyruoja nuo 18 iki 24 laipsnių šilumos, o vandens temperatūra Atlanto vandenyne – nuo 19 iki 20 laipsnių šilumos.
Iš Lietuvos į Tenerifę galite skristi tiesiogiai iš Vilniaus oro uosto su kelionių organizatoriumi ITAKA Lietuva. Skrydžiai organizuojami nuo spalio mėnesio, ketvirtadieniais.