Jaunimo pamėgtame socialiniame tinkle „TikTok“ E. Stumbraitė jau kelerius metus dalijasi trumpais filmukais, kuriuose demonstruoja, kaip pasigaminti įvairius patiekalus – nuo gardaus jautienos steiko ar lašišos ant griliaus iki naminių zefyrų ar lietinių torto.
Estelos Stumbraitės „TikToke“ – tūkstančiai sekėjų
Estelos receptai taip domina „TikTok'o“ vartotojus, jog 17-metė jau gali pasigirti beveik 28 tūkst. sekėjų auditorija, o kai kurie jos filmukai renka po kelis šimtus tūkstančių peržiūrų.
Naujienų portalui tv3.lt sėkmės socialiniame tinkle sulaukusi E. Stumbraitė teigė, kad populiariąją programėlę įsirašė jau seniai ir netrukus suprato, kaip galėtų ją susieti su didžiausiu savo pomėgiu.
„Pagaminus ar sukūrus kokį nors patiekalą man visada patikdavo jį nufotografuoti ar nufilmuoti gaminimo eigą. Greitai supratau, jog tai galėtų būti puiki platforma dalintis mano kuriamais video“, – sakė ji.
@estela.stumbraite Krevetės ant griliaus🔥 #grilling #shrimp #seafood #cooking #culinary #recipe #food #foodtiktok #foodtok #chef #recipeidea #cobb #grill #cobbgrill #shrimps #chimichurri #cookingvideo ♬ Killing Me Softly With His Song - Fugees
Filmukus kuria pati
Kaip pasakojo jaunoji kulinarė, maisto gaminimo įrašus dažniausiai ji filmuoja pati, tačiau neslėpė, kad neretai tam prireikia nemažai laiko.
„Filmuko filmavimo laikas labai priklauso nuo patiekalo sudėtingumo ir gaminimo laiko. Stengiuosi neilguose savo video parodyti kiek įmanoma daugiau turinio ir gaminimo proceso, tad norėdama viską pateikti kokybiškai, skiriu tam tikrai nemažai laiko“, – „TikTokų“ kūrimo užkulisiais dalijosi E. Stumbraitė.
@estela.stumbraite Šokoladinis lietinių blynų tortas🍫 #chocolate #crepe #crepecake #crepes #choco #chocolatecrepes #cake #chocolatecake #berry #dessert #recipe #culinary #foodtiktok #chocolatetok #cooking #sweet ♬ Feather - Sped Up - Sabrina Carpenter
Ne vienerius metus savo sugebėjimais stebinanti moksleivė atskleidė, kad dažnai jos įkvėpimu tampa kiti garsūs kulinarijos veidai: „Daugiausia idėjų filmuojant video semiuosi iš kitų kūrėjų, mano mėgstamų šefų, seku naujausius maisto trendus. Bet kartais kaip tik ieškau senų įdomių receptų, kuriuos galėčiau išbandyti ir pasidalinti su kitais.“
Prakalbo apie nemalonius komentarus
Ne paslaptis, kad socialiniai tinklai dažnai turi ir ne itin malonią savo pusę – turinio kūrėjams neretai tenka susidurti ne tik su pagyromis, bet ir piktomis replikomis. Pasak E. Stumbraitės, svarbiausia, kad kritika nenumuštų motyvacijos kurti toliau.
„Žinoma, tikriausiai kaip ir kiekvienas video kūrėjas, sulaukiu įvairiausių komentarų. Man labai smagu skaityti palaikančius ir skatinančius toliau kurti žmonių komentarus, taip pat jų patarimus ir pasiūlymus.
Iš tiesų esu labai laiminga, kad tokių susidomėjusių žmonių pavyksta pritraukti vis daugiau. Be abejo, kartais reikia atsižvelgti ir į kritiką, tačiau negalima jai leisti numalšinti motyvacijos toliau kurti“, – įsitikinusi paauglė.
Svajoja atidaryti restoraną
Pasidomėjus, ar iš turinio kūrimo jau pavyksta užsidirbti, Estela atskleidė, kad ši veikla dar netapo pajamų šaltiniu. Tačiau jaunos merginos svajonėse – kur kas didesni dalykai.
„Kol kas tai nėra mano pajamų šaltinis, bet tikrai mėgaujuosi tuo užsiimdama. Ši veikla man atveria galimybę susipažinti ir bendradarbiauti su kitais žmonėmis, o kartu ir tobulėti kulinarijos srityje.
Turiu daug ambicijų ir tikslų. Viena iš jų – ateityje atidaryti savo restoraną, tikiu, jog taip ir bus. Taip pat labai norėčiau savo kuriamus filmukus dar labiau tobulinti, daryti juos ilgesnius, kokybiškesnius ir kelti į „YouTube“ platformą. O gal net ir turėti savo laidą. Tai būtų išties svajonės išsipildymas“, – šyptelėjo E. Stumbraitė.