Baltarusijos mokslų akademijos maisto produktų mokslinio praktinio centro specialistai pristatė degtinę „su sumažintu toksiniu efektu“.
Pasak centro direktoriaus pavaduotojo moksliniam darbui Aleksandro Šepšeliovo, mažesnis naujosios degtinės toksinis efektas įrodytas eksperimentuojant su pelėmis.
„Savo chemine sudėtimi degtinė su sumažintu toksiniu efektu nesiskiria nuo įprastinės“, – sako mokslo įstaigos atstovas, tačiau užsiminė, kad degtinei naudojamas vaistinių žolelių ekstraktas.
Tačiau jis pabrėžė, kad nebuvo atliekami bandymai, ar degtinė išaugo šias savo ypatybes, jei ji maišoma su kitais gėrimais.
A. Šepšeliovas teigia, kad naujoji degtinė bus pradėta gaminti netrukus, o jos kaina faktiškai nesiskirs nuo įprastinės degtinės kainos.
Per pirmąjį pusmetį pernai, palyginti su tuo pačiu ankstesniųjų metų laikotarpiu, degtinės pardavimas Baltarusijoje išaugo 10,5 procento. Degtinė sudarė 43,8 procento šalyje suvartoto alkoholio.