Bendradarbiaudama su savivaldybėmis, tarnyba tikrina, kaip laikomasi patvirtintų reikalavimų dėl koronaviruso infekcijos valdymo priemonių.
Bendri patikrinimai su savivaldybių administracijomis organizuojami, atsižvelgiant į laiką ir vietą, kai tikėtini didžiausi lankytojų ar pirkėjų srautai, pavyzdžiui, lauko kavinėse – per pietus ir po darbo ar vakarais, prekyvietėse – savaitgaliais.
Pasak tarnybos, vertinama, ar viešojo maitinimo įstaigose ribojami lankytojai srautai, ar laikomasi nustatyto saugaus vieno metro atstumo tarp lankytojų, taip pat kad sėdintieji prie skirtingų stalų būtų bent 2 metrų atstumu vienas nuo kito. Vertinami ir kiti reikalavimai dėl paviršių dezinfekcijos, tinkamos lankytojų ir darbuotojų rankų higienos, asmens apsaugos priemonių.
Atkreipiamas dėmesys ir į tai, kad viešojo maitinimo įstaigos negali pateikti vartotojams cukraus, druskos, padažų ir kitų maisto produktų bendro naudojimo induose ar pakuotėse, taip pat negali siūlyti lankytojams apklotų, naudoti nedezinfekuojamų daugkartinio naudojimo staltiesių, privalo skelbti informaciją apie asmens higienos laikymosi būtinybę.
Tuo metu per planinius patikrinimus praėjusią savaitę VMVT lankėsi 55-iose prekybos vietose ir 79-iose viešojo maitinimo įstaigose, 20 patikrinimų vykdyta savaitgaliais. Dažniausiai nustatyti pažeidimai, susiję su neišlaikomais privalomais atstumais tarp lankytojų, netinkamai skelbiama informacija apie asmens higienos laikymosi būtinybę. Taip pat fiksuoti atvejai, kad nebuvo matuojama darbuotojų kūno temperatūra, netinkamai atliekama paviršių ir aplinkos dezinfekcija.