• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kokios Velykos be „Velykų zuikio“? Bus jis Šiauliuose. Ir ne bet koks, o pats didžiausias Lietuvoje!

REKLAMA
REKLAMA

Vakar Profesinio rengimo centro Prekybos ir verslo skyriaus konditeriai pradėjo kepti naują rekordo sieksiantį gaminį - „Velykų zuikį“. Pasak skyriaus vedėjos Renatos Veršinskienės, planuojama iškepti 240 kilogramų sveriantį 2 metrų 10 centimetrų aukščio zuikį.

REKLAMA

Tris dienas konditeriai keps skruzdėlyno lakštus, o šeštadienį zuikis atkeliaus į vieną prekybos centrą, kur Velykų simbolį pašventins Šiaulių vyskupas Eugenijus Bartulis.

Rekordą Lietuvos rekordų įregistravimo agentūros „Factum“ atstovai registruos sekmadienį – Velykų dieną.

Šį kartą rekordiniam gaminiui finansavimą skyrė prekybos centras. Produktams pirkti prireikė  dviejų tūkstančių litų. Konditeriai neabejoja, kad naujasis rekordas bus įrašytas į Lietuvos rekordų knygą, nes jis kepamas didesnis nei buvęs skruzdėlynas.

REKLAMA
REKLAMA

Rekordinio skruzdėlyno „Rudens medis„ sumanytoja profesijos mokytoja Reda Daučionienė informaciją apie rekordinį skruzdėlyną pranešė Lietuvos rekordų įregistravimo agentūrai „Factum“ ir skruzdėlynas buvo įtrauktas į rekordų knygą. Neseniai vykusioje profesijų mugėje  skruzdėlynas rekordininkas pripažintas Profesinio rengimo centro „Metų gaminiu“, už kurį Prekybos ir verslo skyrius apdovanotas diplomu ir medaliu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tiesa, rekordai buvo kepami ir seniau. 2000-aisiais šios mokyklos mokiniai iškepė didžiausią pyragą. Po aštuonerių metų patys pagerino savo rekordą, iškepę 131,99 metro ilgio pyragą. Giganto svoris - per 300 kilogramų.

Šį kartą būsimieji konditeriai darbo ėmėsi ne šiaip sau. „Mūsų tikslas – atkreipti dėmesį, kad skyrius veikia, kad jame mokosi būsimieji prekybininkai, padavėjai, konditeriai“, - sako skyriaus vedėja R. Veršinskienė. Tik iki kitų metų rugsėjo dar tenka glaustis Statybininkų g. 23 esančiame skyriuje, nes Prekybos ir verslo skyriaus patalpos remontuojamos.

Vakar Šiaulių profesinio rengimo centro Prekybos ir verslo skyriaus konditeriai pradėjo kepti skruzdėlyno lakštus, iš kurių bus suformuotas naujas Lietuvos rekordo sieksiantis gaminys „Velykų zuikis“.

Zita KATKIENĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų