Ar jums kada kilo mintis perkant žuvį ją pauostyti? „Tada, kai lašiša tik pasirodo, ji turi labai aiškų kitų vandenų kvapą – ji turi Atlanto kvapą, Šiaurės jūros kvapą. Kuo ilgiau pabuvus pas mus ji įgauna mūsų vandenų kvapą, Baltijos kvapą“, - sako žuvies restorano šefas Česlovas Žemaitis.
„Žuvis neturi turėti pašalinių kvapų. Neturi kvepėti kuo nors kitu, negu ne gamta“, - sako virtuvės šefas.
Anot jo, lašiša negali būti ryškios spalvos. „Ji negali taip atrodyt. Lašiša yra šviesi, kaip žmogaus odos spalva“, - teigia specialistas.
Tačiau žuvies pardavėjai pastebi, kad žmonės geriau lašišą perka, kai jos mėsa būna raudona.
„Apie jos nenatūralią kilmę pasako jos spalva, raumens ir riebalinės skaidulos“, - sako Česlovas Žemaitis.
Ar pirkdami ryškios spalvos lašišą mes suvartojame ir dažus?
Išsamiau – laidos „Prieš srovę“ siužete.