Tauragėje du „Maximos“ darbuotojai apsinuodijo parduotuvės valgykloje gamintu maistu.
Tauragės apskrities valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) patikrinusi parduotuvę nustatė, kad joje esanti darbuotojams pietus gaminanti valgykla neturi šiai veiklai išduoto maisto tvarkymo subjekto patvirtinimo pažymėjimo.
Paaiškėjo, kad parduotuvės virtuvėje gaminami patiekalai be receptūrų ir technologinių aprašymų, neatliekami gaminamų patiekalų savikontroliniai laboratoriniai tyrimai, nematuojama ir neregistruojama pagamintų patiekalų vidinė temperatūra.
Tarnybos inspektoriai paėmė geriamojo vandens, žaliavų, pagamintų produktų, nuoplovų nuo įrankių, įrangos, darbuotojų rankų mėginius, kuriuos tirs Klaipėdos apskrities VMVT laboratorija.
Tauragės apskrities VMVT viršininko sprendimu, valgyklos veikla sustabdyta, taip pat uždrausta tiekti į rinką patikrinimo metu rastas keptų viščiukų broilerių šlauneles ir atšaldytų viščiukų broilerių blauzdeles.
Parduotuvei taip pat nurodyta atlikti pakartotinį darbuotojų sveikatos patikrinimą, išvalyti ir dezinfekuoti valgyklos virtuvės patalpas, sudaryti trūkumų šalinimo planą.