Liudininkų teigimu, buvo atvykusios Gražiškių, Vištyčio, Vilkaviškio ir Kybartų gaisrinės. Paaiškėjo, kad žmogus negyvas.
Ugniagesiai įspėja ir prašo gyventojų nepamiršti gaisrinės saugos reikalavimų.
Trakų priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos Valstybinės priešgaisrinės priežiūros poskyrio viršininkas Giedrius Jasionis pataria net ir trumpam nepalikti degančių žvakių, nes jos gali sukelti gaisrą. „O ruošiant šventinius patiekalus būtina atsargiai elgtis su dujinėmis ir elektrinėmis viryklėmis bei kitais elektros prietaisais, – teigia G. Jasionis. – Kadangi viryklės skleidžia karštį, todėl gali užsidegti šalia laikomi rankšluosčiai, užuolaidos ar padžiauti skalbiniai. Maisto produktai taip pat yra degūs. Jeigu verdantis puodas bus paliktas be priežiūros, jis irgi gali užsidegti.“
Pareigūnas primena, kad pridegusio maisto negalima gesinti vandeniu. Ypač pavojingi įkaitę riebalai. Šeimininkės turi gerai įsiminti, kad ugnis puode ar keptuvėje užges uždengus ją dangčiu, nedegiu audeklu ir išjungus degiklį.