Esminis skirtumas – žuvies kaina bei pardavimo modelis. Mat vienur žuvį atsveria prie pirkėjo akių, o štai Basanavičiaus gatvėje sumokama už vienetą.
Palangoje parduodamos rūkytos žuvies kainas galite įvertinti naujienų portalo tv3.lt nuotraukų galerijoje:
Paaiškino, kodėl parduoda vienetais
Basanavičiaus gatvėje rūkyta žuvimi prekiaujanti Agnė paaiškino, kodėl yra prekiaujama vienetais:
„Taip yra lengviau, nes nereikia kaskart sverti kiekvienos žuvies. Idėjai į maišelį ir tiek. O kiekvieną sverti užima daug laiko. Brangiau tikrai nebūna. Normaliai apvaliname kainas ir neskriaudžiame pirkėjų.
Pas mus žuvis yra natūraliai rūkyta. Viskas yra šviežia. Perka viską tolygiai. Nėra išskirtinės žuvies. Priklauso nuo to, ką žmonės mėgsta. Pasirinkimas yra gana didelis. Brangiausiai kainuoja unguriai, kurie yra tikras delikatesas.“
Anot jos, poilsiautojai linkę derėtis ir kartais jiems pavyksta sumažinti kainą: „Jei matome, kad žmogus tvarkingas ir tikrai perka, nusileidžiame kainą pagal galimybes. Manau, kad žuvies kainos yra nei per didelės, nei per mažos.
Šiais laikais gauti šviežios natūraliai rūkytos žuvies yra sunku. O dėl kainų skundžiasi tie, kurie atvažiuoja iš atokesnių vietovių, bet didesnių miestų gyventojams ir palangiškiams viskas tinka ir patinka. Žinoma, jei įprastai perki žuvį prekybos centre, tai Palangoje atrodo brangu.“
Žuvį skraidina net į JAV
Netoli Palangos turgaus žuvimi prekiaujanti Genutė pasakojo, kad šį sezoną kainos padidėjo, tačiau nežymiai:
„Kainos kyla todėl, kad brangsta pati žaliava. Viskas brangsta. Bet nepasakyčiau, kad labai ženkliai. Priklausomai nuo žuvies kaina pakilo 1-2 eurais. Žmonės dabar turtingi. Jie perka brangias, geras žuvis. Pigių žuvų net nelabai nori. Leidžia sau pasilepinti ir unguriais. Juos perka gimtadienio proga, vaikus iš užsienio grįžtančius sutinka.“
Anot Genutės, populiariausios žuvys yra upėtakiai, dorados, savorinai, vilkžuvės.
„Dirbame visus metus. Tie patys klientai sugrįžta ne tik vasarą, bet ir žiemą, rudenį bei pavasarį, savaitgaliais įprastai. O šiemet jau daugėja klientų, bet pats pikas prasidės po Joninių. Tada Palanga užsipildys.
Kainos pas mus lyginant su Basanavičiaus gatve yra labai normalios. Tam tikros žuvys gali net dvigubai pigiau kainuoti. O pirkėjai atvyksta ne tik iš Lietuvos. Turime ukrainiečių, baltarusių, anglų, airių. Mūsų žuvis keliavo ir į Kaliforniją, Izraelį.
Turėjau pirkėją iš Kalifornijos, kuris čia savaitę lankė giminaitę. Kiekvieną dieną tą žuvį pirko, nes JAV tokios nėra. Net pasiėmė lauktuvėms žuvies. Vėliau parašė, kad puikiai žuvis atlaikė kelionę ir visiems labai patiko“, – pasakojo Genutė.
Jūs man nupirkit už 1eur koky pašvinkusį karšy 2024m