64-erių moters gyvybė užgeso reanimacijos skyriuje. Ji čia atvežta iš Klaipėdos rajono.
Šoko ištikta dar spėjo pasakyti paskutinius žodžius
Šoko būsenos moteris medikams dar spėjo pasakyti, kad valgė grybų, bet jos sąmonė jau buvo sutrikusi.
„Daugybiniai organų pažeidimai, inkstai pažeisti, kepenys, kas ir būdinga grybams, širdis pažeista, širdies raumuo, ir galvos smegenys, visi organai pažeisti ir žinoma tiksliai pasakyti mes, gydytojai, negalėjom, kadangi grybų toksinų pažeidimai paprastai išryškėja apie antrą parą“, - sakė medikas Vinsas Janušonis.
Moteris blogai pasijuto pavalgiusi pačios rinktų ir konservuotų grybų, tačiau į medikus kreipėsi ne iškart. Dar vos ne parą gydėsi pati, tačiau ėmus blogėti, artimieji iškvietė greitąją.
Medikai dėl širdies pažeidimų net sudvejojo, gal tai – miokardo infarktas, tačiau greičiausiai kalti grybai – laukiama galutinių tyrimų išvadų.
Kaimynai sukrėsti moters mirties ir sako net sunku patikėti, kad pražudė grybai.
Aukų galėjo būti ir daugiau
Laimė, kad moteris grybais nevaišino kitų – aukų galėjo būti ir daugiau. Tuo tarpu specialistai įspėja: nebūtinai turime prisirinkti nuodingų grybų, užtenka ir gerus grybus netinkamai apdoroti, kad stiklainyje slėptųsi mirtis.
Šaltyje tos bakterijos nesidaugina, tačiau atšildžius grybus būtinai tinkamai apdoroti, pasigaminus suvalgyti iškart ir nebešildyti patiekalo kelis kartus.
Dažniausiai mirčių apsinuodijus grybais pasitaiko rudenį, kai būna pats grybavimo sezonas, o kitais metų laikais žmonės miršta atsidarę stiklainėlį šių rudens gėrybių.
Išsamiau - reportaže: