Mėtų augintoja ne pėsčia - pati agronomė, tad įgytos žinios ir stažuotės užsienyje labai praverčia nuosavame ūkyje. Maždaug pusantro hektaro plote linguoja ne tik mėtos, bet ir kiti populiarūs ir mėgstami lietuvių virtuvėje žolynai. Tai ir juozažolė, ir diemedis, ir levanda, ir kelių rūšių raudonėlis, petražolė, gelsvė.
isus darbus sutuoktiniai atlieka patys – ravi, skina derlių, džiovina, smulkina ir pakuoja. Ir ne todėl, kad taip norėtų, o todėl, kad kitaip neuždirbtų. Mat šiandien už vaistažolių žaliavą didieji perdirbėjai vis dar siūlo grašius. Tačiau nesigaili - uždirba ne tik duonai, bet ir sviestui ant jos. 3 atžalas auginanti šeima puikiausiai pragyvena ir prasimaitina.
Įvairūs arbatų mišiniai internetinėje šeimos parduotuvėje kainuoja nuo beveik 1,5 euro už pakelį. Per eurą prašoma už įvairių rūšių džiovintas mėtas. Pigiausiai, nė euro nekainuoja įvairūs prieskonių mišiniai – sriuboms, mėsai, salotoms ar žuviai pagardinti.
Daugiau žiūrėkite TV3 žinių reportaže: